-+=
Olvasási idő: 2 perc**”Menekülős meeeggyes”** egyszedűen annyira jó lett, hogy mindenki rápályázott este – úgyhogy futhattam el vele! :))
Ez is amúgy egy SÜTÉS NÉLKÜLI proteinbombaaa sütike – az Új Yummy feketeerdő fehérjeporával készült az alja – és nem zsírral lett összetapasztva – szóval, IGEN, lehet este is enni!
Ami miatt tényleg DIÉTÁS, és én is eszem este:
— le van csökkentve a zsír benne – vagyis a kekszes alapot NEM vajjal-margarinnal ragasztjuk össze, hanem tej és fehérjeporral, és a Yummy Vajas keksz porral.
— A kekszes port és a tölteléket is PLUSZ fehérjeporral javítottam – sokkal laktatóbb, pláne mert a Vegán fehérjét használtam. Ez kivételesen FINOM vegán fehérje (mandula fehérjéből) – és sokkal laktatóbb, nem puffasztó mint a tejsavó. Nem vegánként én ezért iszom.
— A keksz cukormentes, itt diétádtól függően válogathatsz.
— Nincs benne tejszín, nekem az is egy zsírdús valami volt – a túró és zselatin ugyanolyan finom és jó állagot ad.
— Nincs benne tejszín, nekem az is egy zsírdús valami volt – a túró és zselatin ugyanolyan finom és jó állagot ad.
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 4 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
A kekszes alap
- 170 gramm cukormentes keksz
- 30 gramm Peak Yummy Vegan Protein-black forest cake
- 40 gramm tej folyamatosan adagold!
- 1 evőkanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g ez akkor MINDENKÉPP javasolt, finom"győri keksz" íze lesz
A krémhez
- 250 gramm rögös zsírszegény túró
- 100 gramm Skyr joghurt
- 1.5 csomag cukormentes tejszínes pudingpor
- 4.5 dl tej
- 50 gramm Peak Yummy Vegan Protein-black forest cake
- 6 db lapzselatin
Tetejére
- 200 gramm meggy
- 1 teáskanál zselatin
- 50 ml víz
Hozzávalók
A kekszes alap
A krémhez
Tetejére
|
Elkészítés
- A kekszet daráld le, tedd bele a proteint - és annyi tejet adj hozzá, hogy összegyúrható, keményebb tésztát kapjunk, mint pl. keksztekercs esetén. Az ízesítőpor ajánlott bele, mert kalóriák nélkül dobja fel az amúgy íztelen kekszes alapot!
- Nyomkodd a kekszet egy tortaformába - nekem állítható volt, ami kb 15x20 cm lehetett - érdemes duplázni nagyobb forma esetén. Meg azért is mert finom, és 1 nap alatt elfogy 🙂
- A pudingot főzd meg, a zselatinlapokat áztasd hideg vízbe. A megfőtt pudingba keverd el egy mixerrel a túrót, Skyrt, és a fehérjeport. Édesítsd ha kell. Végül a zselatinlapokat egyenként, ha felpuhultak.
- Öntsd a kekszes masszára és kend el.
- A meggyel pakold meg - a zselatint oldd fel és melegítsd fel, végül öntsd a tetejére.
- Innen a legnehezebb rész: kb 4 óráig hagyd dermedni, utána neki lehet esni!