-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ki ne szeretné a kakaós csigát? A legjobb dolog, amikor az elszáradt széleken átrágva magad eléred a puha, omlós, kakaós közepét… Persze ahogy telik az idő, többre vágyunk. Még csiga-ügyben is. Mondjuk tök jó lenne, ha nem csak a közepe lenne mámor, hanem már a szélétől élvezhetnénk a csiga-feelinget.

És persze manapság már nem hódolhatunk be bármilyen jött-ment csiga-példánynak. Legyen a mi csiguszunk cukormentes és zsírszegényebb, mint az átlag csiga-populáció!

Sőőőőt! Szakíthatunk a megszokott kakaós-fahéjas vonulattal, és esetleg a mogyorókrém ízek felé is elkalandozhatunk… mondjuk a legújabb Peak boci krémmel!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Nos, ennyi vágyból született meg a legújabb Peak-csiga-faj: belül töltött, egészséges, cukormentes, mogyorókrém krémmel!

Tápanyagadatok
Mootellás óriás csiga
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 259 Ebből zsírsavak (kcal) 180
% DV (napi érték)*
Összes zsír 20g 31%
Szénhidrát 10,9g 3%
Fehérje 9g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A lekenéshez
  • 30 gramm light vaj vagy margarin
  • 1 kk fahéj
A fehér öntet
  • 30 gramm cukormentes fehércsoki
  • 5 gramm vaj
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A lekenéshez
  • 30 gramm light vaj vagy margarin
  • 1 kk fahéj
A fehér öntet
  • 30 gramm cukormentes fehércsoki
  • 5 gramm vaj
Elkészítés
  1. A leveles tésztát kitekerjük és 4 egyenlő részre vágjuk, keresztben. Legyünk precízek és használjunk nyugodtan egy vonalzót.
  2. A krémsajtot, a mascarponéval, a fahéjjal és a vaníliával valamint a Mootellával összekeverjük. Édesítsük ízlésünk szerint, és egy habzsákba töltve 4 egyenlő sávot nyomunk a tészta hosszanti oldala mentén, úgy, hogy a széleinél 1-2 cm területet szabadon hagyunk.
  3. Feltekerjük amolyan kukac formára, és sütőlemezre helyezett sütőpapíron maga köré is feltekerjük, csiga alakúra. Az egyes szakaszok végeit az ujjunkkal óvatosan összedolgozzuk.
  4. A lekenéshez olvasszuk fel a vajat és keverjük el benne a fahéjat, majd ezután alaposan kenjük le vele a tésztát. Lehet bőven!
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük és végül, ha akarjuk locsoljuk meg olvasztott fehér csokoládéval - melyet kis vajjal kevertünk.

Több gyors Mootella-s recept ITT!

mogyorókrémes csiga

mogyorókrémes csiga leveles tésztából

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.