Ki ne szeretné a kakaós csigát? A legjobb dolog, amikor az elszáradt széleken átrágva magad eléred a puha, omlós, kakaós közepét… Persze ahogy telik az idő, többre vágyunk. Még csiga-ügyben is. Mondjuk tök jó lenne, ha nem csak a közepe lenne mámor, hanem már a szélétől élvezhetnénk a csiga-feelinget.
És persze manapság már nem hódolhatunk be bármilyen jött-ment csiga-példánynak. Legyen a mi csiguszunk cukormentes és zsírszegényebb, mint az átlag csiga-populáció!
Sőőőőt! Szakíthatunk a megszokott kakaós-fahéjas vonulattal, és esetleg a mogyorókrém ízek felé is elkalandozhatunk… mondjuk a legújabb Peak boci krémmel!
Nos, ennyi vágyból született meg a legújabb Peak-csiga-faj: belül töltött, egészséges, cukormentes, mogyorókrém krémmel!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 1 csomag light leveles tészta
- 125 gramm light Philadelphia natúr krémsajt
- 2-3 evőkanál Peak Youngsters Mootella 2 színű, csoki-fehércsoki krém, 22% fehérjével vagy több 😛
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint vanília aroma
- 30 gramm light vaj vagy margarin
- 1 kk fahéj
- 30 gramm cukormentes fehércsoki
- 5 gramm vaj
Hozzávalók
A tésztához
A lekenéshez
A fehér öntet
|
- A leveles tésztát kitekerjük és 4 egyenlő részre vágjuk, keresztben. Legyünk precízek és használjunk nyugodtan egy vonalzót.
- A krémsajtot, a mascarponéval, a fahéjjal és a vaníliával valamint a Mootellával összekeverjük. Édesítsük ízlésünk szerint, és egy habzsákba töltve 4 egyenlő sávot nyomunk a tészta hosszanti oldala mentén, úgy, hogy a széleinél 1-2 cm területet szabadon hagyunk.
- Feltekerjük amolyan kukac formára, és sütőlemezre helyezett sütőpapíron maga köré is feltekerjük, csiga alakúra. Az egyes szakaszok végeit az ujjunkkal óvatosan összedolgozzuk.
- A lekenéshez olvasszuk fel a vajat és keverjük el benne a fahéjat, majd ezután alaposan kenjük le vele a tésztát. Lehet bőven!
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük és végül, ha akarjuk locsoljuk meg olvasztott fehér csokoládéval - melyet kis vajjal kevertünk.