Biscotti? Hogyan, kérem?
Ha lehet, áfonyásan, pisztáciával.
Nem, nem úgy értem, hanem, hogy mi az a Biscotti?!
Talán már hallottál róla, eredetileg ez egy olasz keksz-féleség, melyet tea vagy kávé mellé kínálnak. Kemény, kétszer átsütött sütike, vagyis az amerikai omlós változattal szemben ehhez ép fogsor aktív használata szükséges.
Vagyis! Pont azoknak való, akik nem rajonganak, vagy unják a ragacsos-vajas kekszeket, és inkább valami ropogósabb élményekre pályáznak!
További érdemekkel is büszkélkedne még olasz-barátunk:
- Például nem egy gyorsan romló típus… akár hetekig-hónapokig (!!) eláll valami jó kis üvegben vagy kekszes dobozban. No, nem mintha ezt tapasztalattal bizonyítanánk, mert olyan finom, hogy non-stop rájárunk…:)
- Kitűnően szállítható, mivel hűteni sem kell... így a nyári túrákhoz szuper kis energia-elemózsia lehet! (Tudtad, hogy eredetileg a tengerészek vitték magukkal a hosszú hajóutakra, mert nem romlott meg? :))
- Ízléses és ízlésficamos mód variálható... mi most az olasz vonalon mozogva mivel mással is készítenénk, mint pisztáciával? 🙂 Na és ha pisztácia, akkor tudjátok, hogy az áfonya is ott lesz, hiszen a kettő íz kombinációja ritka, mégis pont ezért nem megunt… és mennyei!!!
- Amúgy édesítő helyett sóval, sósan is elkészíthető… akár kenyér és a számunkra nem épp kedvencnek tartott pufirizs helyett is tökéletes!
> Peak-tippek Ő-olaszságához! 🙂
- A lisztet Rád bízzuk. Nem kell keleszteni, éleszteni, így a tapasztalat szerint mondjuk zabpehelyliszttel, mandulaliszttel vagy gesztenyeliszttel is fain lesz! Ha nagyon adni akarsz a makrókra, akkor a liszt 30%-át kiválthatod lassú felszívódású fehérjeporral – mondjuk a Peak Keep Calm kazeinjével.
- Óh, és el sem mondtuk még a NAGY Peak-titkot!… hogy mitől lesz igazán ellenállhatatlan. Mert…mert ebben nem csak szimplán bukkan fel a pisztácia. A tésztájába is tettünk, aztán rengeteg áfonya mellé durván vágottan is került… és végül tálalásnál is csorgattunk rá a legújabb üdvöskénkből… a Peak 100%-os pisztácia vajból!
- A kekszet mártogatni kötelező. Egy jóféle tea, kávé (vagy bor….) mellé szokták ropogtatni… DE UGYE TE figyelsz a fehérje beviteledre is? Igen, ezért egy finom, krémes peak-proteinnel elnassolva tökéletes tápértékű reggeli, vagy uzsonna! T.Ö.K.É.L.E.T.E.S élmény!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 25+20 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 300 gramm liszt (diétádnak megfelelő)
- 40 gramm light vaj
- 10 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- 30 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 2 db tojás
- 150 gramm pisztácia
- 100 gramm aszalt vörösáfonya
- 1 kiskanál sütőpor
- ízlés szerint Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
Hozzávalók
A tetejére
|
- A pisztáciát megpucoljuk.
- A Peak pisztáciavajat és a "sima" vajat az édesítővel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet óvatosan adagolva, majd a sütőport is, végül a durvára vágott pisztáciát és az áfonyát.
- Alaposan meggyúrjuk és sütőlemezre helyezett zsírpapíron formázzunk belőle két rudat - mely kb. 2 cm magas és 8 cm széles legyen!
- 175 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel süssük - nagyjából 25 percet, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- Ekkor vágjuk fel 2 cm széles szeletekre, fektessük el és 140 fokon süssük az egyik oldalát 10 és a másik oldalát is 10 percig.
- Ha elkészült, akkor csorgassunk rá pisztácia vajat. Ilyen egyszerű az egész! 🙂