Ugye azt Te sem gondolod, hogy a mai világban, ha életmódot váltottál vagy valamilyen ételintoleranciában szenvedsz, akkor le kell mondanod az igazán extra finom desszertekről? Persze, sok esetben így van, akkor pedig hatványozottan, ha nem ismered a Peak-et és az itt fellelhető recepteket. 🙂
Itt minden gasztro blogger munkatárs és jómagam is fáradhatatlanul azon dolgozunk, hogy jókat együnk, jól legyünk és ezt a tudást átadjuk Neked.
A csupa csoki láva süti sem lehet ez alól kivétel. Extra csoki ízű, cukormentes és elkészíthető gluténmentes verzióban is. És nem mellesleg, villámgyors.:)
> Peak-tipp! Ha erős érzékenységed van a gluténra, akkor a fehérje porokat is érdemes megválogatni, melyekben a gyártó garantálja a gluténmentességet! Válogass ez esetben ezek közül!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm cukormentes étcsoki min. 70%
- 100 gramm light vaj + a forma kikenéséhez
- 2 db tojás
- 2 db tojás fehérje
- 3 evőkanál eritrit
- 20 gramm gluténmentes vagy sima keményítő
- 80 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt (akár GM)
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Dupla csokoládé 1000g
Hozzávalók
|
- A szufléformákat - vagy ennek hiányában nagyobb muffin formákat - kivajazunk és hűtőbe tesszük
- Vízgőz felett a csokit összeolvasszuk a vajjal
- A tojás fehérjéket habosra keverjük az eritrittel és hozzákeverjük az olvasztott csokihoz
- A lisztet és a keményítőt összekeverjük a fehérje porral és ezt is hozzákeverjük a 2 db tojással együtt a csokis masszához
- 160 fokra előmelegítjük a sütőt és a formákba töltjük a masszát
- 10-12 percig sütjük, de 8 perctől figyeljük: amint kívül már nem ragad, de még „rezgős” az állaga, akkor jó. Sütőnként változó lehet, ezért figyeljünk,hogy ne süssük túl.
- Ha elkészült, kenőkéssel lazítsuk meg körben és borítsuk ki egy tányérra. Melegen, frissen fogyasszuk a folyékony csodát.