Szerintem mindenki ismeri a puncs tekercset. Számos cukrászdában lehet kapni és én személy szerint nagyon szeretem!
Ám eléggé nagy kalória bomba a hagyományos változata, így most ezt megalkottam, kalóriaszegényebben, teljesen cukormentesen, valamint lisztet sem tartalmaz ez a sütike!
A jól bevált liszt mentes kakaópor, tojás, édesítő – piskótát már mindenki ismeri szerintem, aki a reformkonyhában jártas. Én ezt most kipróbáltam úgy, hogy a kakaóport lecseréltem Peak Casien fehérjeporra, méghozzá madártejes ízben választottam.
- tökéletesen működik vele a tojás piskóta
- nagyon finom vaníliás ízt ad neki
- növelem ezzel is süti fehérje tartalmát
- könnyen eloldódik
- selymesebb tőle a tészta
- cukormentes
Így én rendszeresen rakok minden sütibe casien fehérjeport.
Az új Peak puncs krém, pedig nálam bestof kategóriába csúszott. Mikor megkóstoltam, egyből jött az íz a számban, hogy ebből ám egy cukormentes puncs tekercs lesz!
Ízvilága tökéletes, a csoki darabokkal együtt pedig maga a mennyország!
Ez a puncs krém, rögtön ehető konyhakész, cukormentes krém, amit akár magába is, palacsintába tekerve, gofrira rakva, vagy csak nasinak, cukormentes kekszre kanalazva is eheted. Isteni finom! Nekem elhihetitek!
No, de lássuk ezzel a csoda krémmel készült puncs tekercs receptjét!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Pihentetés | 2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 3 db tojásfehérje
- ízkés szerint eritrit
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 100 gramm cukormentes keksz
- fél tasak cukormentes puncs pudingpor
- 2 dl cukormentes növényi tej
- 2 teáskanál rum aroma
- ízlés szerint eritrit
- 100 gramm gránátalmás vagy epres skyr joghurt
- 1 evőkanál Peak Punch Cream - Csokidarabos puncskrém
- fél tasak cukormentes puncs pudingpor
- 2 dl cukormentes növényi tej
- 1 evőkanál Peak Punch Cream - Csokidarabos puncskrém
Hozzávalók
Piskótához
Töltelékhez:
Tetejére:
|
- A piskótához, verd kemény habbá eritrittel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd bele a casein fehérjeport. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szépen egyengesd el, és süsd 170 fokon légkeverésen, 15 percig, arany barnára.
- Közben készítsd el a tölteléket: Daráld le a cukormentes kekszet, főzd meg a pudingot a növényi tejben. Ízesítsd. Öntsd a darált kekszet a pudingba, jól keverd el, rakd bele a rum aromát és a skyr joghurtot is és a puncs krémet. Jó sűrű masszát fogsz kapni, de nem baj, hiszen a piskótát töltjük meg vele, és tudjuk azt feltekerni.
- Szépen egyengesd el a masszát a kihűlt piskótán és óvatosan tekerd fel. Tetejét, a készre főzött puncs pudinggal öntsd le.
- Plusz ízesítésként pedig, csurgass rá egy kis puncs krémet még. Isteni finom tőle!