Isteni puha, magas fehérjetartalmú túrós-sajtos húsvéti nyulas keksz, amit diétában is ehetsz - de a négylábúaknak is szupi jutalomfalat!
Isteni puha, magas fehérjetartalmú túrós-sajtos húsvéti nyulas keksz, amit diétában is ehetsz - de a négylábúaknak is szupi jutalomfalat!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Ha egy másnapra is pihe puha, fehérjedús húsvéti rágcsára vágysz, akkor ezeket a sajtos túrós tönköly nyuszkókat mindenképp készítsd el! Sőt, nemcsak önmagukban finomak, de például Húsvétkor tökéletes „kenyér” pótlék a sonkához, tojáshoz. Én sajtkrémmel, sonkával és sok zöldséggel nassoltam be!
Kutyásoknak jó hír – hogy abszolút kutyabarát nasi, nálunk az ebnél akkora sikere volt, hogy a felkínált vacsis táljából ezt a kekszet hamarabb végezte ki mint a húsit :))
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Édesen ennéd? Természetesen az is opció, sőt, akkor MÉG diétásabb lehet, hiszen a liszt negyedét simán kiválthatod valamilyen finom, kazeines fehérjeporral! Ez esetben só helyett édesítőt használj, eritrittel szórd meg a tetejét – és így kutyáknak nem javaslom. 🙂
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
10perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
250grammfehér tönkölyliszt30%-a lehet teljes kiőrlésű is
125grammkrémes túró
1dbtojás
30mltej
60grammolvasztott vaj / kókuszolaj
1csomagsütőpor
100-150grammfüstölt sajt
ízlés szerintsó
mini mozzarella golyók
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
10perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
250grammfehér tönkölyliszt30%-a lehet teljes kiőrlésű is
125grammkrémes túró
1dbtojás
30mltej
60grammolvasztott vaj / kókuszolaj
1csomagsütőpor
100-150grammfüstölt sajt
ízlés szerintsó
mini mozzarella golyók
Elkészítés
Elsőnek a száraz hozzávalókat keverd el, majd mehet bele a többi. (A sajtot vagy nagyon apróra reszeld le, vagy - én egy botmixerrel a tojással és a tejjel átturmixoltam. Nem jó ha nagy darabos, nehogy "kukacos" legyen a nyúl 😀
Gyúrd össze a tésztát, enyhén lisztezett felületen. Hálás tészta, nem ragad, jól kezelhető, nagyon alá lisztezni sem kell. Kb. 5 perc alatt szép és homogén gombócod lesz.
Nyújtsd ki kb fél ujjnyi vastagra - ne aggódj, nőni fognak a nyuszók. Szaggasd ki, és tedd sütőpapíros tepsire.
Kend le a felületüket vajjal, majd mehetnek a sütőbe: előmelegítve 180 fokon 10 percig süsd!
Sütés előtt szórhatsz rá magokat is - én sütés után félbevágott mozzarella farkincákkal díszítettem.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.