Összedobsz Te is velem egy 5 PERCES, full DIÉTÁS SOMLÓIT?
OFF: Kérdeztétek milyen ízű az új Somlóis fehérje, így összegyűjtöttem amiket eddig írtatok:
- “Én a somloisat rendeltem. Nagyon finom, csak ajanlani tudom. Kicsit rumos, puncsos ize van.Isteni:) Legkozelebb a zserbosat fogom kipobalni…” Huszár Andi (Peak Girl Zárt csoport)
- “Ez a “Somlói” palacsinta desszert. Brutál finom. Férjem is úgy ette h. nyoma nem maradt!!!” Bacsa Veronika (Peak Girl Zárt csoport)
- “Nagyon finom és krémes most kostoltam meg mint egy desszert olyan csak egészséges. Tuti ha elfogy rendelek meg belole es nagyon jo rumos csokis dios ize van nagyon kremes))” Szabó Donatella
- Végül én: “Nekem – aki bármennyi diókrémbe bele tudna fulladni… isteniii. Lágyan rumos-diós-tejes csokis… nah, hát tudja amit egy somlói tud!” Tőke Szilvi (recept szerzője:))
És ha bejönnek a villám fehérje sütik, akkor hasonló módszerrel a szénhidrátmentes zserbóóóó, vagy dobostorta is kivitelezhető!
Szóval ha szereted a DESSZERTPALACSINTÁKAT, akkor nézd meg hogyan készül a Somlói galuska DE palacsinta, full diétásan! – Recept pedig lenn!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 20 gramm zabliszt
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel somlói galuska íz 500g
- 1 db tojás
- 5 gramm sütőpor
- 50 gramm joghurt
- 1 evőkanál darált dió + diódarabok
- 1 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém 350g
- rumaroma
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 100 ml víz
- 2 evőkanál darált dió
- 50 gramm natúr Skyr joghurt vagy tejszínhab
- ízlés szerint édesítő
- 2 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém 350g
Hozzávalók
A palacsintákhoz - vaníliás réteg
A palacsintákhoz - diós réteg és csokis réteg
A rétegzéshez
|
- Elsőnek elkészítjük a palacsintáinkat: összekeverjük a száraz hozzávalókat, a vaníliás réteghez - majd mehet bele a joghurt és a tojás.
- Egy felforrósított serpenyőbe halmozzuk a harmadát - és már sül is a somlói első "piskótája" 🙂
- Utána jön a diós réteg: a palacsinta masszába tegyél 1 evőkanál diót, keverd össze, és a krém felét ismét kanalazd a serpenyöbe, Ezt szórd meg diódarabokkal is.
- A maradék lesz a csokis réteg: ehhez vízgőz felett megolvasztott cukormentes étcsokikrémet keverj, és süsd őt is ki.
- No, megvan a 3 "piskótánk", igazából egy edény bekoszolásával 🙂 - jupiiii - haladjunk a rétegzéshez: a Keep Calm kazeinből készítsünk sűrű pudingot. Helyezzük alulra a vaníliás pallert, tegyünk rá pudingot, diót, csokikrémet - és fedjük be a diós pallerral. Újra rétegzés, végül csokis réteg és utolsó rétegzés.
- A tetejét vagy light tejszínhabbal díszíted - de ha ez nem fér bele (nekem nem :)), akkor édesítővel kikevert Skyr joghurtot tettem rá (ennek túrós-joghurtos íze van, nagyon sűrű, szépen kenhető:)