Nem tudom, Te hogy vagy vele… de nekem kifejezetten büntetés volt, amikor megláttam, hogy bizony a jó öreg puffasztott rizs virít a diétámban. Próbáltam natúran, kenve, édesen, sósan, még sósabban… de valahogy nem hozta a nagy áttörést… és nem barátkoztunk össze.
Nem beszélve arról, hogy bár a “diétás marketingje” nagyon felkapott, számomra érthetetlen miért. Alapesetben csak gyorsan felszívódó szénhidrát, relatív nem kicsi kalóriatartalommal, ámde kevés rosttal. Talán azért diétás, mert az embernek nincs gusztusa belőle kettőnél többet enni…
Szóval, amondó vagyok…NE ERŐLTESSÜK a pufirizst diétában!!
Pláne azért, mert hoztam Nektek egy szuper sós receptet, ami:
- peak-pakk elkészíthető
- fehérjében gazdag
- lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz (cukorbetegek hajrá!)
- roppant laktató (a lassú felszívódású és a rostos tulajdonsága miatt)
- minimális, de egészséges zsírbeviteledről is gondoskodik
- nem morzsálódik, könnyen szállítható és nem romlik gyorsan
- ….és!!! Ez viszont NAGYON DURVÁN puha és finom!!
Szóval nincs több ízetlen, száraz eleség… eljött a diétás utópia! Fehérjedús diétás keksz tallérok!
– rántottához!
– cottage cheese-hez!
– sajthoz vagy csirkemell sonka mellé
– …vagy csak úgy magában, ha megéheznél!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
keksz
|
- 125 gramm zsírszegény krémtúró
- 125 gramm darált zabpehely
- 1 db tojás L-es
- 30 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- ízlés szerint só
Hozzávalók
|
- A hozzávalókat tedd egy késes botmixerbe és keverd alaposan homogénre!
- Vizes kézzel formálj belőlük kis gombócokat majd sorakoztasd őket sütőpapíros vagy szilikonos felületre!
- Ha megvan a golyózás, akkor egy villával két irányból lapítsd ki őket keksz formára. (Kábé egy ujjnyi vastag kell). Nagy szemű sóval és pisztácia darabokkal díszítsd - de érdemes a dekorációt is belenyomkodni, hogy ott is maradjon!
- Előmelegített sütőben 180 fokon süsd 15 percig. (Akkor jó, ha picit bebarnult a széle - de vigyázz, könnyen megég, ha nem kapod ki ilyenkor!)
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Edd ezt pufirizs helyett! Diétás sós-pisztáciás keksz!" című cikkhezEz mukodik mogyorovajjal is?
Koszi
Hááát, én csak a pisztáciát próbáltam. Elrontani nem fogod – mármint az állagát, de nekem a mogyivaj nagyon markáns ízű és inkább egy mogyorós keksz lenne, mint “kenyérhelyettesítő”. De mogyis keksznek biztos finom! teszteld és írd meg mire jutottál! 🙂