-+=
Olvasási idő: 2 perc

A facebook kis közösség már olvashatta a #kiborulósposzt… 

….True story:Ehetnél már végre rendesen, a süti nem ebéd csak desszert nálunk‘. Aki viszont ismer, vagy ismeri a gasztro-előéletem, az tudja: nálam viszont nem!

Egy darab sütike sok sok fehérjét tartalmaz (túró, fehérje por, tojás), összetett szénhidrátot (zabóca :)) és kis zsírt (tojások sárgája – igen, nem kuka!). Teljesebb és komplettebb ebéd – legalábbis mennyivel mennyeibb makrokkal és ízekkel rendelkezik, mint a beszólogatós társadalom virsli-pizza-szendvics-junkfoodporn megoldása?

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Nem beszélve arról, hogy durván finom! 🙂

Szóval amondó vagyok ezzel a recepttel (is) terjesszük az igét: aki szerint ez a szilvás túrós protein pite sem érdemli meg ezt a lenéző hangnemet, az ossza meg a posztot…egy nem is tudom…. peak protein pitét a népnek jeligével. :)))

Ohhhh…. és jöttek a kóstolgató kommentek – szó szerint :))) Hogy de megkóstolnátok… akkor ne tartson vissza semmi, MEG IS KÓSTOLHATJÁTOK!!! 2018. szeptember 15-én, a Liget klubban a Peak Vevőtalin (az esemény ezen a linken!) ott leszek én is – és ha akarjátok, akkor a pitécske is 🙂

Tápanyagadatok
Szuper szilvás protein pite
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 88 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2g 3%
Szénhidrát 7,3g 2%
Fehérje 10g 20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A pitetészta
A töltelék
  • 300 gramm szilva
  • 100-150 gramm mirelit meggy
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint fahéj
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A pitetészta
A töltelék
  • 300 gramm szilva
  • 100-150 gramm mirelit meggy
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint fahéj
Elkészítés
  1. A pitetészta hozzávalóit egy botmixerrel homogénre keverjük.
  2. Szilikonos tepsiben vagy sütőpapíros formába tesszük a massza felét, és előmelegített sütőben egy picit elősütjük (ez 5-10 perc, hogy a gyümik ne süllyedjenek mélyre)
  3. A szilvát és a meggyet forgasd át fahéjas édesítőben, majd a tésztán oszlasd el egyenletesen
  4. A gyümikre öntsd a tészta másik felét, és tedd a sütőbe! 20 perc, közepes fokozaton!
  5. Várd meg még kihűlt, akkor lesz szépen szeletelhető.
  6. Szerintem hűtve, másnap a legfinomabb, akkor szépen összeérnek az ízek, de mohóak aznap is fogyaszthatják!

Retro meggyes zabpite pedig ITT!

szilvás pite

szilvás protein pite

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.