-+=
Olvasási idő: 2 percA legtöbben ilyenkor a szilvás gombócot avanzsálnátok át diétás verzióba… hát oké… 🙂 Legyen! Ennek a gombócnak nemcsak a fehérjetartalmát növeltük meg (a túróval) – de a krumplit is ki tudtuk hagyni. Ennek megoldása – hogy a Peak Bundázó-panír porát használtam, ami tökéletesen összetartotta a gombócot, és mellett finom ízt is adott neki.
Agy a Peak Bundázóról azt kell tudnod, hogy GLUTÉNMENTES és magas a fehérjetartalma – és bármit bebundázhatsz vele, csak víz kell hozzá – és sós palacsintaként működik. De szendvicsnek, galuska – alapnak!! – pizzának is jó – és hát az eredeti funkciója: a BUNDÁZÁS, azaz egészséges rántott husik készítése. Itt egy cikk, ennyi mindent csináltunk már eddig belőle!
Szóval alapvetően jól pótolja a krumplis-prézlis dolgot, és a hozzáadott túróval nemcsak egy proteinbomba főétel lett – de bizony a túrógombóc pihepuhaságát is adja. Mondhatni ebben a két „gombóc nagyhatalom” találkozik, diétásan!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A gombóchoz
- 500 gramm zsírszegény túró
- 80 gramm Peak Bundázó por
- 3 db tojás
- ízlés szerint édesítő, fahéj
- 6 db szilva kettévágva, fahéjozva
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g igen, iseni bele az almás íz!!!!
A bundához
- 20 gramm vaj
- 20 gramm Peak Bundázó por
- 2 evőkanál apró szemű zabpehely
- ízlés szerint fahéj és édesítő
- ízlés szerint Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
Hozzávalók
A gombóchoz
A bundához
|
Elkészítés
- Mindent keverj össze és hagyd állni kb. fél-1 órát, hogy szilárduljon a massza.
- Formázz vizes kézzel gombócokat és fél szilvát csomagolj bele.
- Készítsd el a fahéjas hempergőt: vajon pirítsd át a zabot és a bundázót, végül az ízesítőt. Ha csomós lenne, egy aprítóval szép és homogén morzsát kapsz.
- !!Nem lobogó, hanem enyhén gyöngyöző vízbe tedd és a felszínre bukkanástól számítva 2-3 percen belül tedd bele a fahéjas hempergőbe. Jól forgasd át, még forrón!
- Szerintem behűtve, másnap a legfinomabb!