-+=
Olvasási idő: 2 perc

A legtöbben ilyenkor a szilvás gombócot avanzsálnátok át diétás verzióba… hát oké… 🙂 Legyen! Ennek a gombócnak nemcsak a fehérjetartalmát növeltük meg (a túróval) – de a krumplit is ki tudtuk hagyni. Ennek megoldása – hogy a Peak Bundázó-panír porát használtam, ami tökéletesen összetartotta a gombócot, és mellett finom ízt is adott neki.

Agy a Peak Bundázóról azt kell tudnod, hogy GLUTÉNMENTES és magas a fehérjetartalma – és bármit bebundázhatsz vele, csak víz kell hozzá – és sós palacsintaként működik. De szendvicsnek, galuska – alapnak!! – pizzának is jó – és hát az eredeti funkciója: a BUNDÁZÁS, azaz egészséges rántott husik készítése. Itt egy cikk, ennyi mindent csináltunk már eddig belőle!
Szóval alapvetően jól pótolja a krumplis-prézlis dolgot, és a hozzáadott túróval nemcsak egy proteinbomba főétel lett – de bizony a túrógombóc pihepuhaságát is adja. Mondhatni ebben a két „gombóc nagyhatalom” találkozik, diétásan!
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 5 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A gombóchoz
A bundához
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 5 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A gombóchoz
A bundához
Elkészítés
  1. Mindent keverj össze és hagyd állni kb. fél-1 órát, hogy szilárduljon a massza.
  2. Formázz vizes kézzel gombócokat és fél szilvát csomagolj bele.
  3. Készítsd el a fahéjas hempergőt: vajon pirítsd át a zabot és a bundázót, végül az ízesítőt. Ha csomós lenne, egy aprítóval szép és homogén morzsát kapsz.
  4. !!Nem lobogó, hanem enyhén gyöngyöző vízbe tedd és a felszínre bukkanástól számítva 2-3 percen belül tedd bele a fahéjas hempergőbe. Jól forgasd át, még forrón!
  5. Szerintem behűtve, másnap a legfinomabb!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Full fitt túrógombócok ITT!

szilvásgombóc

szilvásgombóc krumpli nélkül

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.