Először egyetemi kollégistaként találkoztam a chilis babbal, addig valahogy nem volt gusztusom a Bud Spencer-es filmekben látható nem túl szép ételhez. 🙂 De amikor a csoporttársad főz neked (férfi létére), akkor nem fogsz nemet mondani a konzerves-zacskós és sok húsos ételére! Megkóstoltam, megettem. Rá pár hónapra újra megkívántam, de ekkor már otthon voltam.
Az egyik vega szakácskönyvemben szerencsére találtam egy receptet, gondoltam egyet és kipróbáltam. Isteni lett! Soha többet húsos verzió! Lehet, kicsit ijesztő a sok összetevő, de ennek ellenére gyors, és finom ebéded lesz!
Kicsit átvariáltam a receptet, hogy így a téli időszakban ne az ízetlen paradicsommal kelljen dolgozni. Szóval vegák, húsvéti böjtölők, vagy akik szeretnek finomat enni, hamikázásra fel!
> Peak-tipp! A Peak Vegan fehérje alapkellék lehet minden húst nem evőnek – hiszen ebben az esetben nem olyan egyszerű gondoskodni a magas fehérje bevitelről! A növényi fehérje további előnye, hogy a turmixon túl is megállja a helyét – például a semleges ízzel rengeteg sós finomság fehérjetartalmát is növelheted!
Megjegyzés: nálunk ez egy jolly joker étel, a felét le szoktuk fagyasztani kisebb adagokban, így ha hirtelen kell valamilyen főtt étel, csak kiolvasztjuk, és már esszük is!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
|
- 2 evőkanál EZ Coat olaj spray
- 1 db vöröshagyma apróra vágva
- 3 db sárgarépa apróra vágva
- 1 üveg lecsó
- 3 evőkanál chiliszósz
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál római kömény
- 40 dkg konzervvörösbab
- 40 dkg konzervfehérbab
- 40 dkg konzervtarkabab
- 300 gramm csiperkegomba apróra vágva
- 150 gramm paradicsompüré
- 30 dkg konzerv kukorica
- 1 evőkanál oregano
- 7.5 dl búzasör
- 2 teáskanál holland kakaópor
- 1 teáskanál édesítő
- ízlés szerint só
- 50 dkg liszt diétának megfelelő
- 50 dkg Peak Vegan Protein Fusion növényi fehérjepor vegetáriánusoknak semleges doboz 1000g
- ízlés szerint só
Hozzávalók
A csipetkéhez
|
- Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk bele a hagymát és pároljuk üvegesre.
- A sárgarépát és a fokhagymát szórjuk rá, és pároljuk 3 percig, majd fűszerezzük chilivel, fűszer paprikával és a római köménnyel, majd pirítsuk még 1 percig.
- Keverjük bele a többi hozzávalót is, forraljuk fel, majd vegyük kicsi lángra. (Akik édesebben szeretik a chilis babot, tegyenek bele több édesítőszert, mivel a kakaó és a sör enyhén keserű ízt ad az ételnek.)
- Egy edényben gyúrjuk össze a csipetkéhez valókat annyi vízzel, amennyivel félkemény tésztává válik, és csipegessük bele a chilis babba.
- Főzzük össze az egészet még 20 percig.
- A chilinek a javára válik a hosszabb főzési idő, tapasztalatom alapján másnap még finomabb 🙂