Hányszor lehet hallani.. jaj már megint ez a reggelid? Nem unod még? Mindig ezt eszed?….
és sorolhatnám még tovább tovább. Pedig a képeket megnézve nem is ugyan az..jaaaj de, igen mert zabpehely van benne 😀 pedig az ízesítés és díszítés végtelen lehetőséget rejt magába. Elég csak egy instagramot megnézni zabkása variációkban és az ember azt se tudja, melyiket válassza, mert jobbnál jobb megoldások vannak.
És mindazon mellett, hogy változatosan elkészíthető reggeli miért szeretik sokan?
- rostban, tápanyagban és vitaminban gazdag
- segíti az emésztést
- enyhíti a székrekedést
- csökkentik az LDL („rossz koleszterin”) szintet
- segít elkerülni a vércukorszint ingadozását
- nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokoldalúan fel is használható!
Mi kell a zab mellé?
Ha keversz a zabkásádba egy kevés fehérjeport, akkor a rengeteg ízesítésnek köszönhetően sose fog unalmassá válni – és a fehérjebevitelt is megoldottad!
Ezen túl növényi tejjel vagy joghurttal is nedvesíthető… diétánál vízzel. Kis joghurt-túró keverék szintén magas fehérjetartalmú opció!
És a hab a tortán…vagyis a zabot tetején…
A chia mag manapság nagyon népszerű “jó” zsírsav tartalma miatt is, de nem csak chia pudingot készíthetsz belőle, hanem egyszerűen egy kevéssel szórd meg a zabkásád. A chia magnak magas a rosttartalma, kitűnő kalciumforrás, valamint mangánt, foszfort, szelént, magnéziumot és rezet is tartalmaz.
Mindig megszórhatod a zabkásádat egy pár szem olajos maggal, vagy a Peak 100%-os magvajaival. Ezek nagy mennyiségben tartalmaznak jó zsírsavakat – azonban parancsoljunk megálljt pár szemnél, mivel az olajos magvaknak magas a zsírtartalma, és kalória tartalma, és nagy mennyiségben nem lesz jó hatással a diétádra.
akinél pedig diéta van, azok a Walden Farms termékei közül válogassanak – itt minden kalóriamentes!
Van még kérdés? Te elkészítetted már a saját zabkásád?
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 gramm darált zabpehely
- 2 dl zsírszegény tej vagy növényi tej vagy víz
- 20 gramm Peak Delicious Whey fehérjepor
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint idénygyümölcsök vagy mirelit gyümölcs
- chia mag
- Peak Wheytella cukormentes fehérjés mogyorókrém
- Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- Peak Poppy Cream mákkrém
- cukormentes csoki
- kókuszreszelék
- Walden Farms kalóriamentes lekvár
- Walden Farms kalóriamentes szirup
- pirított magkeverékek
- Peak Tasty Drops édesítő 30 ml
Hozzávalók
Az alap kása:
Variációk rá:
|
- A zabot célszerű nem rögtön, nyersen bekanalazni... mert a jó dolgokhoz idő kell... így neki is! Főzd meg / mikrózd meg vízben vagy tejben és hagyd picit állni, hogy megszívja magát! Főzés közben és után keverd jól el!
- Természetesen nyersen is eheted, de akkor előző este gondoskodj a reggelidről: kis tejbe vagy joghurtba keverd bele, tedd hűtőbe...és csiribibááá... reggel készen fog várni a kis zabpudingod!
- Ha elkészült, a fenti számtalan kreatív mód dobd fel!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Unalmas mindig a zabkása reggeli? Ezután nem lesz az soha!" című cikkhezNagyon jó lenne NEN ÉDES(!!!) zabkása recepteket is olvasni!
Vettük Márti, csináljuk akkor!
Köszönjük, hogy itt vagy velünk. 🙂 Puszillak, Móni