Elsőre kicsit érdekesnek tűnhet ez a recept, hiszen egy sós salátában általában inkább zöldségek vannak, mintsem gyümölcsök, de gondolj csak bele: a hagyományos ecetes lével leöntött saláták mind cukrot (vagy édesítőt) is tartalmaznak. Így már nem is olyan fura, hogy egy édes gyümölcsöt párosítunk sós ízekkel.
A történet ott kezdődött, hogy dinnyés recepteket nézegettem és egy fetasajtos salátára bukkantam. Nekem volt otthon mozzarellám is, gondoltam, azzal is finom lehet – és így lett, sőt talán jobb, mint csak fetával. A dinnye mellett én rokonát, az uborkát is felhasználtam a saláta készítésekor és húsos változatban is kipróbáltam. Az eredmény egy különleges, igazi nyári, frissítő saláta.
Hozzávalók (minden érzésre, ízlés szerint):
- görögdinnye
- uborka
- hagyma
- light mozzarella és/vagy feta sajt
- só
- bors
- opcionális: sült csirke- vagy pulykamell kockák, olajbogyó
Elkészítés:
A dinnyét és az uborkát kockázd, a hagymát karikázd fel, majd keverd össze őket. Add hozzá a sajtokat: ha mini mozzarellád van elég őket elfelezni, vagy egyben is maradhatnak, ha egész, akkor kockázd fel.
Végül fűszerezd sóval és borssal a salátát. Ha feta sajtot használsz, a sóval óvatosan!
Tedd a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!