Rántott húst készíteni diétásan is lehet! Emellett van még 4 érvem, ami miatt mindenképp érdemes elkészítened ezt a receptet:
- mindössze csak pár alap összetevőre lesz szükséged
- borzasztó egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá szakács végezettséggel rendelkezned
- pikk-pakk megvan
- nagyon egészséges – tökéletes kombinációja az értékes fehérjének, jó minőségű zsíroknak és rostoknak egyaránt.
- nem utolsó sorban nagyon alacsony a szénhidráttartalma és gluténmentes is!
Paleozol? Akkor figyel Te is!
Rántott csirkemell
Hozzávalók:
- 1 kisebb csésze, amivel kiméred az adagokat (lehet ez a kedvenc kakaós bögréd is)
- 1 nagyobb vagy két kisebb csirkemell
- negyed csésze mandula, brazil dió, mogyoró keverék (tudsz venni ilyen mixet is, amit egyszerűen csak darálj le egy turmixgépben)
- fél csésze lenmagőrlemény
- 1 tojás
- fűszerek (só, bors, petrezselyem, piros paprika)
Szénhidrátmentes rántott csirkemell
Elkészítés:
- Darabold fel a csirkemellet kisebb szeletekre, amolyan “nuggets” nagyságúra. Sózd meg.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Egy tálban keverd össze a száraz összetevőket, mint lenmagőrlemény, darált olajos magvak, fűszerek.
- Egy másik tálban verd fel a tojást.
- Most pedig egy kicsit leegyszerűsített panírozási technikának megfelelően, tedd a tojáshabba a csirkét, majd forgasd bele a magvas őrleménybe.
- Helyezd őket egy sütőlemezre, fújd be olajspray-vel, majd süsd aranysárgára kb. 20 perc alatt.
Tálald salátával, esetleg pluszban kalóriamentes paradicsomszószba is mártogathatod.
Tápérték egy adagban:
280 kcal, 27 g fehérje, 2 g szénhidrát, 17 g zsír.
Egészségedre!:)
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Szuper alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes rántott csirkemell!" című cikkhezAzt hittem útifűvel lesz bevonva. Csináltam útifű panírozott csirkét – ropogós az is, és szénhidrátmentes