Nem is nagyon húznám az időt hosszadalmas bevezetőkkel, mert a cím mindent elárul erről szuper süteményről! Ja igen, még annyi, hogy szuperdiétás! 😉
Hozzávalók (egy kb. 18-20 cm átmérőjű tortaformához):
- 100 g csokis proteinpor – akár csokis rumos Slim Secret Protein
- 150-200 g datolya és mazsola vegyesen (attól függ milyen édesen szereted, ha nem fér bele a diétádba, kicserélhető 200 g eritritre vagy sztíviára is
- 150 g barna rizsliszt
- 2 egész tojás
- sütőpor
- víz
- fahéj, csillagánizs
- + 100-150 g Dietella a megtöltéshez
Elkészítés:
Áztassuk be a datolyát és a mazsolát annyi vízbe, hogy ellepje. Közben keverjük ki a fehérjeport vízzel, joghurt állagúra
Adjuk a kikevert fehérjeporhoz, a két egész tojást felverve.
Turmixoljuk le a datolyás mazsolás keveréket az áztatóvízzel és adagoljuk a tojásos-fehérjés. elegyhez
Keverjük bele a sütőport és a fűszereket.
Forgassuk bele a lisztet. Ha kell hígítsuk még vízzel – akkor jó, ha sűrű piskóta állagot kaptunk.
200 °C-ra előmelegített sütőben, 180°C-n kb. 25 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrizzük.
Mikor TELJESEN kihűlt a tészta vágjuk két részre. Vigyázat, a rizslisztes tészta nagyon törékeny tud lenni melegen!
Kenjük meg a szobahőmérsékletű Dietellával.
Ha akarjuk, bevonhatjuk csokoládéval, megszórhatjuk por állagú eritriollal vagy mesterséges édesítőszerrel, illetve cukormentes sziruppal fogyasztva is finom.