Hamarosan itt a karácsony, a sok jövés-menés, látogatás időszaka. Sokszor úgy érkeznek vendégek, hogy nem tudjuk jóval
előre, mikor fognak meglátogatni minket. Ilyenkor igazi aduász ez a nagyon gyors és rettentő látványos banános-mogyoróvajas sütemény!
Hozzávalók:
- 2 banán (kb. 200 gramm)
- 4 tojás
- 100-150 g teljes kiőrlésű liszt (attól függ S-L- ig mekkora a tojásunk)/barna rizsliszttel is működik
- 100 g fehérjepor + vízzel joghurt állagúra keverve
- 60 g Peanut Butter mogyoróvaj
- sütőpor
Elkészítés:
1. Karikázzuk fel a banánt és rakjuk ki vele 1 rétegben a tepsi alját. Érdemes szilikonformát használni, vagy szilikonos sütőpapírral kibélelni.
2. Keverjük el a tészta nedves hozzávalóit (tojás, mogyoróvaj).
3. Forgassuk bele a sütőport.
4. Ha szeretnénk ekkor lehet még ízesíteni.
5. Keverjük bele a lisztet.
6. Óvatosan öntsük a banánokra a tésztát – vigyázzunk, hogy ne mozdítsuk el a felkarikázott banánokat.
7. 200 °C-ra előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sül. Ez függ attól, milyen vastag a tészta.
Én szilikonos sütőpapírt használtam, amihez hivatalosan nem kellene ragadnia. Ennek ellenére, ha a karamellizált banán kicsit nehezen jönne le, egy éles késsel szépen le tudjuk fejteni. Ha szeretnénk megtölthetjük vanília pudinggal, de önmagában is nagyon finom.