Gyors, de fantasztikusan finom reggeli, amiben minden megvan, amire a szervezetednek szüksége van. Fehérje, jó minőségű ch, ráadásként egy kis gyümölcs, de abból is a kevesebb cukrot tartalmazó fajta. Igazi almás pite hangulata van, mindezt lisztek és cukor nélkül persze!
Hozzávalók (rövid lista lesz):
- kisebb alma
- vékonyabb szelet ananász (NEM konzerv!)
- 35-40 g natúr (kisszemű) zabpehely
- 30 g – bármilyen Peak protein, esetemben vaníliás
Tetejére ízlés szerint néhány szem dió vagy kesu is mehet. Ha belefér a diétádba, akkor a tetejére mehet akár Dietella, kesu vagy Peak Mogyoróvaj is. De Walden szirup is jó választás, hiszen 0 kalória.
Ráadásként mellé: egy finom, mandulatejes kávé is erősen javasolt!
Elkészítése:
Előmelegíted a sütőt 190-200 fokra.
Az almát megmosod, kettévágod, kimagozod és lereszeled – akár sima sajtreszelővel.
A zabot kevéske vízben – maximum másfél deci, zabkásaként megfőzöd, és hozzáadod a proteint is, hogy be tudjon sűrűsödni. Ha levetted, akkor keverd hozzá a lereszelt almát hőálló edénybe – én kis üvegedényt használok erre a célra.
Rávágsz a tetejére egy kis ananászt, pár szem dió, és mehet is a sütőbe.
10-12 perc elegendő is ahhoz, hogy megpiruljon, ha pedig kicsit kihűlt kanalazhatod is.
Edzés előtt is tökéletes, én tényleg boldogan futottam le utána a 7 kilométeremet.