-+=
Olvasási idő: 3 perc

A képen, Tomi programozónk.

Bulvárnak tűnik a cím, de valójában ez egy egyszerű szakmai trükk is. A amerikai férfi fitnesz versenyzők is alkalmazzák, amikor a súlyvesztésért küzdenek.

Folyamatos a zsírégetéssel folytatott küzdelem, tánc, sakk, vagy játék, ki hogyan áll hozzá, és mennyire sikerül azt fenntartania.

A 2006-os és a Journal of Medicinal Food-ban jelent meg egy cikk, melyre most bukkantam rá. A címe: “A grapefruit hatása a testsúlyra és az inzulin rezisztenciára”.

Tudom, hogy a címe alapján ez a kutatási anyag olyan, mintha egy női lapban olvasnád, ezért lent az írás alján megtalálod a források között, az eredeti szöveget angol nyelven.

A kutatásban végeztek egy kísérletet:

Az egész arra az egyszerű dologra épült, hogy 12 héten keresztül, 91 elhízott személy, a megfelelő kontroll csoport kialakítása mellett, 3 csapatra bontva különböző grapefruit formulákat evett.

1. Első csoport: felezett, friss grapefruitot kaptak, 3-szor naponta, minden étkezés előtt.
2. Második csoport: kb. 2 dl grapefruit juice-t kaptak minden étkezés előtt.
3. Harmadik csoport: minden étkezés előtt, grapefruit kapszulát kaptak.

Csak a HÉTVÉGÉN: Beérkezett a VEGAN Createston! 33% OFF az összes Createstonokra!

Az eredmények NEM az elvárások szerint alakultak! 

A friss grapefruit csoport fogyott a legtöbbet és igaz, hogy a grapefruit juice és a grapefruit kapszula csoport is többet fogyott, mint a kontroll (placebo – semmit sem kapott) csoport.

A vizsgálat végkövetkeztetése:

“Szignifikáns volt az inzulin szint csökkenés, 2 órával a glükóz fogyasztása után a grapefruit csoportban, a placebo csoporthoz képest. Az étkezések előtt elfogyasztott fél, friss grapefruit kapcsolatba hozható a testsúlycsökkenéssel. Az inzulin rezisztencia javult a friss grapefruit alkalmazásával. ”

Fontos és érdekes tény lehet minden inzulin rezisztens vagy 2-es típusú cukorbeteg számára, hogy a friss grapefruit javította az inzulin érzékenységet, ezzel segítve az inzulin és vércukorszint ellenőrzés alatt tartását, annak ellenére, hogy a grapefruit tartalmaz szénhidrátokat.

Citrommal is működik ez a módszer.

Az étkezés előtt elfogyasztott citrom leve, segíthet kontrollálni a vércukorszinted, amely az ételeidből származó szénhidrátok miatt fog növekedni. Több férfi és női sportolótól tudjuk már, hogy fogyasztáskor kizárólag citromos vizet isznak.

Valószínű, hogy ez a hatás arra épül, hogy a citrus gyümölcsök speciális citros bioflavonoidokat tartalmaznak. A nobiletin, megelőzheti a gyulladásokat a szervezetben. A naringin pedig akár a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésére és kezelésére is használható, mert csökkenti a vércukorszinted.

A grapefruit és a citrus gyümölcsök hatóanyagai mostanában kerültek előtérbe a sportolók körében.

A figyelmedbe ajánlom az egyetlen ilyen polifenolokat tartalmazó zsírégetőt a Peaknél a Reignite-ot, kifejezetten okos férfiaknak. Programozóknak kiváló – a Peakben ők használják a Reignite-ot a legtöbbet.

Tudod miért lesz a legjobb haverod a Reignite, főképp ha irodai melód van?

  • A sok üléstől Neked is lassul az anyagcseréd, kevésbé vagy aktív, így könnyebben rakódik rád a plusz… a Reignite segít az anyagcsere gyorsításban, hogy az ülőmunka ellenére is szálkás testtel mehess neki a nyárnak! (Persze edzés és diéta az alap…)
  • A szellemi meló is fáraszt, csak épp máshogy… reggel, délben, délután folyton eléred a holtpontot, és aggódva nyúlsz a kávéd után, és várod, hogy ismét hasson… a Reignite itt is segít! Nemcsak edzésen, de a meló közben MENTÁLISAN is serkent – a hatása pedig egész nap kitart, nem esik le a padlóra, mint a jó öreg fekete után…

Már megjelent róla egy írás. Ha érdekel, itt eléred a cikket!

Grapefruit fogyáshoz

Grapefruit citrus fogyáshoz

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!

Referenciák:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16579728

Lin, N., et al. Novel anti-inflammatory actions of nobiletin, a citrus polymethoxy flavonoid, on human synovial fibroblasts and mouse macrophages. Biochem Pharmacol. 65(12):2065-2071, 2003.

Jung, U. J., et al. The hypoglycemic effects of hesperidin and naringin are partly mediated by hepatic glucose-regulating enzymes in C57BL/KsJ-db/db mice. Journal of Nutrition. 134(10):2499-2503, 2004.