Az alapanyagokat tekintve nem illik bele egy szigorú versenydiétába, de neked nem is ez a célod. Egészségesen finomat készíteni? Igen! Ez a muffin pontosan ilyen!
Mogyorós muffin
Hozzávalók:
- 50 g datolya kimagozva + 1 dl víz
- 20 g mogyoróvaj (krémesre turmixolt törökmogyoró) vagy őrölt törökmogyoró
- 1 nagy tojás
- 30 g fehérjepor (paleoban marha, vagy tojás, vaníliás, vagy karamellás)
- 40 g törökmogyoróliszt
- 40 g kókuszliszt
- 20 g eritrit
- 10 g útifűmaghéj
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 dl víz
- 15 g kakaópor vagy karobpor
- annyi szem törökmogyoró, ahány süti készül
Paleo mogyorós muffin
Elkészítés:
A datolyákat áztasd be 1 dl forró vízbe, majd turmixold le a tojással, mogyoróvajjal. A többi összetevőt a víz és a kakaó kivételével keverd össze és adagold a “turmixhoz”.
Keverd össze egynemű masszává. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet. Nekem további 1 dl-re volt szükségem.
A massza 2/3-át adagold muffinformákba, a maradék tésztába pedig keverj kakaó- vagy karobport és ha kell, ismét egy picike vizet. Kanalazd a csokis masszát a muffinok tetejére, majd mindegyikbe nyomj egy-egy szem mogyorót.
Lassabban, kb. 150-160 °C-on süsd őket, kb. fél órán keresztül.
Tipp: A süti más magból és maglisztből is elkészíthető, dióval például jól működik.
Jó muffinozást!:)