Te is szereted, ha a reggelid nemcsak finom, de színes és gusztusos is is lenne? Akkor érdemes kísérletezned a céklával. Egészséges, de tényleg ízletes, főleg zabbal és némi fehérjével párosítva. Ha betartod a mindenből mértékkel elvet, akkor jól indul majd a reggeled. Dobd fel az unalmas zabkásádat, és kezd kreatívan a napot!
Hozzávalók:
- 1 közepes db cékla
- 40 g kis szemű, natúr zabpehely
- 40 g vaníliás Peak fehérje, akár a legújabb és nagyon finom Slim Paleo fehérjénk
- tetejére: néhány szem áfonya és kevéske gránátalma
- + tipp ínyenceknek 2 tk. Peak mogyoróvaj vagy Peak kesu
Elkészítése:
Vékonyabb szeletekre vágod a céklát és megsütöd sütőben. Fontos, hogy nem chipset készítesz, így ne süsd túl, de a sütés finomabb ízt és könnyen turmixolható állagot ad a céklának. 10 perc elég lehet előmelegített, 180 fokos sütőben!
Amíg sül, addig megfőzöd a zabot 30 g fehérjével. Készítheted kókusztejjel vagy mandulatejjel is, de én vízzel szoktam 1-1,5 dl-el. Az új Slim Paleoval pedig még krémesebb, és laktatóbb is lesz a zabkásád. Csodásan passzol majd a cékla ízvilágához.
Ha kész a cékla és kicsit hűlt is, akkor aprítógéppel összeturmixolod, majd mehet hozzá a maradék zab és a fehérje is (10-10 gramm, csak az íze kedvéért) + 100%-os olajos magvajaink egyike.
A két réteget én zabbal választottam szét, de megteheted ezt néhány szem kesuval vagy némi gyümölccsel is.
Az áfonya és a gránátalma is a kedvenceim közé tartozik, így ezzel koronáztam meg ezt a szuper reggelit.