Állj! Mitől is legális egy süti?!
Az úgy van, hogy aki IR-s (inzulin rezisztens), annak szükséges lehet egy késői vacsora. Sőt, aki „csak” keményebb szálkásító periódust tart, az is hajlamos éjszaka felébredni az éhségtől egy-egy rosszul megválasztott vacsora után.
Ezekben az esetekben egy kifejezetten szénhidrát szegény(!!!) utolsó mini-étkezés beiktatása nagy segítség lehet. A legtermészetesebb egy finom és jó minőségű kazein por, azonban még több íz esetén is erre gyorsan rá lehet unni. Néha kell valami más…
> Peak-tipp! Ez a recept a Peak Casein porral is tökéletesen működik! Teszteltük azt is!
Ezekre az esetekre igazi aduász ez a túrós fehérje sütemény, ami:
– A megreformált alapanyagok miatt kevesebb szénhidrátot és kalóriát tartalmaz!
– …viszont így is igazán finom!
– Plusz előnye, hogy hűtőben sokáig eláll (2-3 nap)
– Ha kell, akkor jól szállítható.
– A benne lévő túró miatt sokáig laktat, így akár más étkezések kiváltására is alkalmas lehet.
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 kg zsírszegény krémtúró
- 4 db tojás
- 100 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel citromos-túró
- 10 gramm Cassava dara (gari)
- 5 dkg aszalt gyümölcs-mix cukrozatlan!!!
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, kardamon
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók
|
- Verjük fel a tojásfehérjét!
- Keverjük ki a fehérje port a tojássárgájával és a túróval, illetve a sütőporral
- Ízesítsük kedvünkre - kalóriamentes édesítővel, esetleg aromákkal!
- Keverjük bele a Cassava garit és az aszalt gyümölcsöket!
- Keverjük hozzá a tojásfehérjét!
- 200°C-ra előmelegített sütőben, 175 °C-n 30-40 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő függ attól, hogy mekkora a tepsi, így milyen vastag a tészta). Mindenképpen szilikonos sütőpapírt vagy formát használjunk és érdemes a papírt útifűmaghéjjal vagy 1 csapott teáskanál Cassava Garival megszórni!
- A tepsiből ruha segítségével a ruhával lefedve kiborítjuk 1 perc után a szilikonos sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kigőzölni / a textil felissza a fölösleges nedvességet.
- Hidegen szeleteljük.