Kerek-perec…nem lesz más a recept, mint egy egyszerű és izgalmas, pikánsan sós, mégis lágyan krémes… epres proteines kollagén torta! Elsőnek bizarrul hangzik? Lehet. Másodikra? Talán. De valld be, te is unod már a 100000. zabsüti receptet, az elcsépelt pohárkrémeket… és azokat a mindenmentes “desszerteket”, amitől nemcsak korog, hanem forog is a hasad…
Szóval, ezért most egy nagyon új vonalú gourmet recepttel nyomulunk, hiszen nemcsak a sztárséfeknál – hanem a Peak reform konyhának is kijár az izgalmas, különc recept!
Oké. Elfogadtad, hogy a következő recept VÉGREEEEE nem egy unalmas, jellegtelen, semmit nem tartalmazó-de azt is biztos paleo kiadásban-sütike lesz, hanem egy süti, ami kielégíti MINDEN igényedet. najó, majdnem mindent!
- Csak jó szénhidrát! Az alja menő mert…pikáns, sós perec – ami nemcsak pepecselés mentes alapokat ad, de ha ügyesen választasz, még teljes kitörlésűt is találsz!
- Fehérjedús! A közepe full diétás, mert…szinte csak zsírszegény fehérjeforrásokat tartalmaz
- Szépít! Bizony, a teteje az aduász! Kollagént belecsempészve nemcsak egy szimpla zselé, hanem egy igazi szépítő bomba lesz a süti!
- ….ÉS!!! Bár a leírtakból nem ezt gondolnád de baromi EGYSZERŰ az elkészítése!
Előkészítés | 10-15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 4 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 150 gramm teljes kiőrlésű tönköly perec
- 100 gramm light vaj
- 250 gramm ricotta túró
- 250 gramm light mascarpone
- 30 gramm Peak Protein 85 fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 500 gramm eper
- 2 kis zacskó piros tortazselé por
- 500 ml víz
- 2 adag Peak Girl Collagène kollagén italpor hozzáadott aminosavakkal és vitaminokkal eper íz 300g
Hozzávalók
Az alja
A közepe:
A teteje
|
- A pereceket egy uzsonnás zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. Nem kell nagyon apróra, csak éppen vezesd le pár csapással a napi agressziód 😀
- A vajat felolvasszuk és összekeverjük a pereccel - majd 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába szórjuk a keveréket és jól lenyomkodjuk, tömörítjük.
- 180 fokon 10 percet sütjük, és utána hagyjuk kihűlni!
- Közben elkészítjük a krémet. Ehhez az eper felét kockázzuk és a mascarpone krémhez keverjük. Hozzáadjuk a Ricottát, és a 2 adagolókanál fehérjét (30 g). Végül egyenletesen rákenjük a kihűlt pereces alapra.
- A zselatint a zacskón lévő gyári előírás szerint elkészítjük, és forralás után, amíg még folyékony állagú, belekeverjük a kollagén port is.
- Az epret felkarikázzuk, szépen beterítjük vele a tortát és nyakon öntjük a zselével.
- Hűtőbe legalább 4 órára betesszük, mert hidegen szépen szeletelhető és amúgy is... úgy a nagyon finom!