A keksztekercs hódít. Na, nem a diétázók körében, hanem inkább a gyorsan-most-finomat beállítottságú háziasszonyok körében. Alig pár alapanyag, ami általában biztos lapul a spájzban… és máris tekerhető az esti lazulós süti… na a mostani recept is PONT-NEM-ILYEN.
Az alapanyagokat kicsit megvariáltuk – hogy az egészségtelen retro keksztekercs helyett egy finomabb, jobb tápértékű, fehérjedúsabb verziót kapj!
Mitől jobb ez, mint a hagyományos?
- A keksztekercs külső rétege cukormentes bunda… amit elkészíthetsz saját zabkekszből, vagy korpás kekszből – akkor szuper szénhidrátforrás lesz!
- A belső réteg a rossz zsírsavakban túltengő vaj helyett egészséges 100%-os Peak mogyivaj lesz – aminek a markáns vonulatát kellemesen üde málnadarabkákkal törünk meg… még leírva is nyálelválasztó, ugye? 🙂
- És persze a zsír-szénhidrát mellett figyelünk a fehérje bevitelre! Proteines kávéval turbóztuk a sütit – ha nincs ilyened, akkor bármelyik finom Peak protein porocskád belelandolhat, hasonló mennyiségben!
Előkészítés | 15 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm Detki cukormentes háztartási keksz
- 10 dkg kókuszzsír
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 dl mandulatej
- 2 evőkanál Peak Slim and Smart Protein Coffee
- 150 gramm málna vagy más gyümi
- ízlés szerint Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- ízlés szerint kókuszreszelék vagy mandulapehely
Hozzávalók
|
- A háztartási kekszet darálógépben aprítsd össze, ha maradnak benne darabok, az sem baj, kicsit ropogós lesz. (Bátrabbaknak ajánlom háztartási helyett a Korpovit kekszet, bár ezt én nem mertem, szerintem fura íze lenne 😀 )
- Keverd hozzá a kakaóport és a Slim & Smart Protein Coffee port, majd a mikróban felmelegített kókuszzsírt.
- Apránként öntsd hozzá a tejet, lehet kevésnek találod az 1dl-t, akkor evőkanalanként adj hozzá még. Sokat nem szabad, mert úgy egy adag szétfolyós massza lesz belőle a végén!
- Teríts le a munkapultra egy nagyobb, letépett alufóliát, szórd rá a mandulapelyhet/kókuszreszeléket – ne sajnáld, a fele bele fog mélyedni a tésztába.
- Kanalazd rá a tésztát és nyomkodd szét kb 1 centi vastag téglalap formára.
- Kend meg vastagon Peak Peanut Butter krémmel, majd jöhet rá a málna. Ha fagyasztott málnát vettél, akkor egy szűrű és egy kiskanál segítségével nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, mert attól csak szétázik a tésztád! A málnát trancsírozd és kend szét a mogyoróvajon.
- A fólia segítségével tekerd fel az egészet, a széleit kicsit nyomkodd be, mint ahogy a karácsonyi kalácsnak szokták és mehet be pár órára a mélyhűtőbe az egész.
- Voliá! Már kész is, az egész nem volt több 15 percnél ?