-+=
Olvasási idő: 2 perc

Vannak csoki-függők, nutella-rajongók, és sokan a mogyoróvajról sem tudnának lejönni. Igen, ezek kemény addikciók. Szerencsére nekünk egy szenvedélyünk van, főleg így nyár közeledtével: a málna mánia. Málnát magába, málnát a reggeli zabkásásba, málnát a túróba… málnát igen, mindenbe!

Te is a málna-mánia kis csapatát gyarapítod? Akkor ITT a helyed! 

…mert mitől lehet MÉG finomabb a málna? Ha nem hagyod magára! Hanem finom krémes, vaníliás proteines túróba bújtatod, és egy finom, egészséges kis pitében tálalod!

Jöhet a recept? JÖN a recept! Málna-mánia indul!!!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

> Peak-tipp! A protein por a tészta krémjében van – ettől lesz vaníliás íze, illetve ettől lesz sűrűbb állagú, amit csak lisztekkel és keményítővel érnél el. Tehát ne hagyd ki és ne helyettesítsd!

Ellenben a tésztába is rejthetsz proteint – a Peak Protein 85 fehérje pora KIFEJEZETTEN jó a sütéshez az állaga miatt (tapasztalat, én is ezzel sütök leginkább – szerk.), így ezzel az aránnyal is dolgozhatsz a még proteinesebb végeredményért: 300 gramm tönkölyliszt + 60 gramm Peak 85 protein!

Tápanyagadatok
Málnás proteines túrópite
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 286 Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8,6g 12%
Szénhidrát 28,8g 9%
Fehérje 22,6g 44%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 10+5+25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 200 gramm light vaj
  • 360 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt + a nyújtáshoz
  • 90 gramm búzasikér
  • 40 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál málnalekvár
A töltelék
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 10+5+25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 200 gramm light vaj
  • 360 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt + a nyújtáshoz
  • 90 gramm búzasikér
  • 40 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál málnalekvár
A töltelék
Elkészítés
  1. A vajat a liszttel, a sikérrel és az édesítővel elmorzsoljuk és az egész tojással sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A piteforma alját sütőpapírral kibéleljük és belenyomkodjuk a lisztezett lapon kinyújtott tészta 2/3-ad részét. Majd erre is sütőpapírt helyezünk amit lesúlyozunk száraz rizzsel, vagy száraz babbal vagy sütő gyönggyel. A forma 2/-ad részéig töltsük a nehezéket.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük , majd a súlyt és a felső papírt levéve további 5 percet. Utána hagyjuk kihűlni!
  4. Megkenjük a sült tésztát a 2 evőkanál lekvárral.
  5. A töltelék hozzávalóit a málna kivételével alaposan összekeverjük , de nem kell habosra. Ezután a pitébe öntjük és eloszlatjuk.
  6. A málnákat egyenletesen elosztva beledobáljuk!
  7. A maradék tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és 2-3 cm széles csíkokra felvágjuk és ezzel berácsozzuk a pitét!
  8. 170 fokon 20-25 percet sütjük. Ha a rácsos rész nem sült meg eléggé akkor süssük tovább magasabb hőfokon amíg aranybarna nem lesz!
  9. Ha kihűlt, szeletelhető!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.