Ha unod már az átlagos csirkemellet, akkor ez a recept biztos tetszeni fog! És ki ne unná? 🙂
Mert ugye a csirkemell és zöldség minden diéta alapjai, de ehetjük ezt sokkal ízlésesebben is.
Szóval! Hoztunk Neked egy amolyan egyszerűen nagyszerű kis receptet, ami bájos, finom, színes… egyszóval jót tesz a testednek, lelkednek… és ha nemcsak magadnak csinálod, akkor a szociális életednek is. 🙂 Figyeld csak!
A sütési technika miatt:
- Ízletes és változatos lesz a pipihusi, hiszen grillen teljesen más ízvilág jön elő! Ráadásul kényedre-kedvedre variálhatod, miket húzkodsz rá!
- Zsirádék nélkül sül minden, így teljesen diétabarát!
- A nyár esti grillezéseket is túl lehet élni ezzel a diétád megszegése nélkül – főképp ha nem sörrel öblögeted le a falatokat 🙂 (Hanem száraz rosé fröccsel 😛 – szerk.)
- Kevesebb mosogatással jár 🙂
- A recept nagyon mutatós, mégis viszonylag gyorsan elkészül, simán lenyűgözhetünk vele akárkit.
> Peak-tipp! Ha szeretnél a husidra grillszószt tenni, de a kalóriákból már nem szeretnél többletet csinálni, akkor próbáld ki a Walden Farms kalóriamentes BBQ szószait! 🙂
Előkészítés | 10-15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 360 gramm csirkemell
- 150 gramm csiperkegomba
- 175 gramm cukkini
- 1 közepes lilahagyma
- 136 gramm koktélparadicsom
- 225 gramm grillsajt
- 170 gramm ananász
- 150 gramm basmati rizs
Hozzávalók
|
- Minden alapanyagot készítsünk elő, a gombát és a lilahagymát negyedeljük, a cukkinit karikázzuk fel, majd vágjuk félbe, az ananászt és a grillsajtot pedig kockázzuk fel. A húst tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel, majd egy általunk választott fűszerkeverékkel szórjuk meg.
- A fa nyársakra tetszőleges sorrendbe húzzuk fel a hozzávalókat. Én három húst raktam egy pálcára, közötte pedig variáltam a zöldségeket, az ananászt és a grillsajtot. Majd ha a nyársak elkészültek kicsit megsóztam a zöldségeket.
- Végül kontaktgrillen megsütöttem, alacsony hőfokon, hogy a csirke is át tudjon sülni. Ha nincs grilletek, simán serpenyőben vagy sütőben is megsüthetitek.