Itt van az ősz, érdemes minél több sütőtököt fogyasztani… de a sütőtök krémlevesnél érdemes tovább menni, hiszen van annál izgalmasabb felhasználási módja is! Ilyen például, a múltkori sütőtökös pite, ami egy szuper egészséges pite, vagy itt van a mostani protein golyó is.
Ez a protein golyó sokkal inkább hordozás barát, csak bedobunk két-három golyót egy kis dobozba, majd a táskánkba és már meg is van oldva az iskolában vagy a munkahelyen a tízórai vagy az uzsonna!
A datolya és a fehérje miatt nem is szükséges édesítőt hozzáadni.
Engedjétek szabadjára a fantáziátokat és adjatok hozzá extra dolgokat, például chia magot, mandulát, aszalt gyümölcsöket.
Előkészítés | 15 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 250 gramm sütőtök püré
- 12 db datolya
- 15 gramm Peak Almondy mandulavaj
- 15 gramm tökmag
- 20 gramm Peak Slim Secret Paleo Protein szuperfehérje
- 10 gramm goji bogyó
- 75 gramm darált dió
- 75 gramm darált zabpehely
- csipet só
- 1 tk fahéj
- 1 tk gyömbér
- 15 gramm apróra vágott tökmag
- 30 gramm darált dió
Hozzávalók
A golyókhoz
A forgatáshoz
|
- 1 sütőtököt megmosunk, felvágunk és betesszük a sütőbe kb. 1 órára 200 fokra (ennek kb. a 1/3-a kellett ehhez a protein golyóhoz, a másik résszel készítsetek sütőtökös pitét 🙂
- A datolyákat beáztatjuk 10-15 percre.
- A tökmagot és a goji bogyót apróra vágjuk majd a száraz hozzávalókkal összekeverjük.
- Ha letelt az idő, a datolyákról leöntjük a vizet és késes aprítóval vagy botmixerrel pürésítjük. Ha nehezen vinné a gépünk (mint nekem 😀 ) akkor adjunk hozzá a sütőtök püréből, hogy kicsit könnyebb legyen neki.
- Végül összekeverjük a nedves hozzávalókat a szárazakkal. Egy kicsit puha, de jól golyózható masszát kapunk!
- Ebből a mennyiségből 13 darab golyó lett, amit utána a tökmag és dió keverékébe forgattam meg.