Sütés nélküli csudaszép, csupaszív Valentin napi torta! Ezzel biztos leveszed a Párod a lábáról... tapasztalat! :)
Sütés nélküli csudaszép, csupaszív Valentin napi torta! Ezzel biztos leveszed a Párod a lábáról... tapasztalat! :)
-+=
Olvasási idő: 2perc
Közeleg a Valentin nap. Sokan a boltban vesznek valamit a párjuknak, DE vannak akik szeretnek alkotni és meglepni a másikat. Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor biztos lehetsz benne itt bizony egy recept lesz a középpontban. Kalória bomba tortáról beszélünk viszont bomba biztos eredménnyel. 🙂
Ezzel a tortával leveszed a lábáról a párodat ( tapasztalat 😛 ). A díszítésnek a fantázia szab határt. Most az egyszer ne a kalóriákat számold. Amit nem írtam bele a receptbe DE a fő alkotó eleme a tortának az nem más mint…a Szeretet!! Ebből a lehető legtöbbet adjatok bele 🙂 Hidd el a párod is értékelni fogja 😉
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Tápanyagadatok
Valentin napi torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 321Ebből zsírsavak (kcal) 126
% DV (napi érték)*
Összes zsír 14g22%
Szénhidrát 37g12%
Fehérje 15g30%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
15perc
Pihentetés
2óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
350grammDetki cukormentes kakaós omlós keksz
260grammDetki Cookies omlós keksz csokoládédarabokkal
A cookiesból a tortaformát körbe rakjuk, ami marad azt tedd bele a sütemény közepébe.
A másik kekszet és az édesítőszert aprítógépbe tesszük. Ledaráljuk, őket majd hozzáadjuk a mandulatejet. Ismét darálunk egyet. Itt már kezd összeállni az egész. Amikor már kellően összenyomható, de már nem tapad a kezünkhöz, kész van a torta alapja.
Ezt az alapot belenyomkodjuk a tortaformánkban.
Majd elkészítjük a felső réteget. Ismét az aprítógépre lesz szükség.
A túrót, mandulatejet, fehérjeport krémesre keverjük a gép segítségével.
Ha ezzel megvagyunk, a zselatint 5-6 evőkanál meleg vízben felolvasztjuk. A felolvasztott zselatint összekeverjük a túrós krémmel. Majd ráöntjük a kekszes alapunkra. Egyenletesen elosztjuk.
Ha mindennel megvagyunk, akkor mehet a hűtőbe. Pár óra várakozás után a túrós krém kellően megszilárdul.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.