Protein muffin, avagy diétás muffin liszt helyett fehérjeporral és reszelt cukkinivel!
Mint azt már a korábbi receptjeimből tudhatjátok, a muffinba (vagy más kevert tésztás sütibe) reszelt cukkini diszkréten tovább csökkenti a kész süti zsír és szénhidráttartalmát, miközben abszolút észrevétlen marad.
Tudom, hogy a fehérjeporról sokak fejében a mai napig az a sztereotípia él, hogy „illegális”, hogy „koksz”, hogy „egészségtelen”, hogy „mű”….stb., pedig ha valóban le akarsz fogyni és az álomsúlyt meg akarod tartani, akkor előbb utóbb biztosan Te is a proteinporos doboz után fogsz nyúlni.
Hogy miért van szükséged fehérjepor fogyasztására?
1. Azért, mert egyrészt nehéz úgy összeállítani egy diétás étrendet, hogy a megfelelő mennyiségű napi fehérje adagod természetes élelmiszerekből biztosítva legyen. (Ha nem viszel be elegendő mennyiségű fehérjét, gyakrabban megéhezel majd és a zsírod helyett az izmaid fognak „elégni”, főleg, ha még edzel is mellette.)
2. Másrészt minden életmódváltó életében eljön az a pillanat, amikor édességet szeretne enni, de nem szeretne hízni, ilyenkor is nagyon jó megoldás étkezés helyettesítésre egy minőségi, laktató fehérjepor.
Nos, ehhez a lisztmentes fitt muffin recepthez épp egy ilyen teltség érzetet biztosító fehérjét, a kazeint használtam, ugyanez a közismertebb tejsavó fehérjékkel nem lenne elég laktató és nem is hasznosul olyan jól, mint a kazein. A kazein a gyomrunkban egy gélszerű anyagot képezve, lassan halad végig a bélrendszeren. Ennek a fehérjének a felszívódása hosszabb időt vesz igénybe (hasonlóan a lassan felszívódó szénhidrátokhoz), ennek köszönhető, hogy a protein muffinkából megeszel tízóraira vagy uzsonnára 1-2 db-ot és többet már nem is kívánsz.
És akkor 2 db esetén még mindig csak 5 g szénhidrátot (2,5 g /db) és 10 g zsírt vittél be, szabad a pálya további alakbarát falatokhoz! 🙂
Peak-tipp! Mi mind azon a véleményen vagyunk, hogy a diéta NE gyors és azonnali legyen, hanem hosszú távon fenntartható és örömteli.
Ha nincs sok időd a kajákra, vagy ötleted a receptekre, akkor TÖLTSD le INGYEN, a korlátozott ideig elérhető Peak receptes e-book-ot!
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 15 dkg Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 15 dkg hámozott, reszelt cukkini
- 35 gramm folyékony kókuszolaj
- 6 dkg negyedannyi édesítő
- 4 db M-es (közepes) szobahőmérsékletű tojás
- fél csomag sütőpor 6 g
- ízlés szerint gyümölcs
Hozzávalók
|
- A tojásokat az édesítővel habosra keverjük.
- Folyamatos keverés mellett több részletben hozzácsurgatjuk a kókuszolajat és azzal is habosra verjük.
- A tojásos, kókuszolajos édesítős keverékhez hozzáadjuk a meghámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit.
- Belekeverjük a sütőporral elkevert fehérjeport. (Tehetünk a tésztába plusz gyümit is)
- A kész muffin tésztát 12 db muffin formában egyenlően elosztjuk (szilikonos muffin forma a legjobb, de a muffinsütő tepsi is jó, csak vékonyan ki kell olajozni).
- 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.