Párom nagyon szereti a madártejet, így szülinapra most elkészítettem neki süti formájában.
Mivel egyre jobban kedveli ő is az egészségesebben elkészült sütiket, így ez is cukormentesen készült és egyáltalán nem tartalmaz fehér lisztet sem.
Picit aggódtam, hogy is fog ez összeállni, de tényleg nagyon egyszerű elkészíteni! A piskóta összetevője is 2 alapanyagból áll, és ezen kívül semmi mást nem is kell sütni belőle!
Az elkészítése nem bonyolult, és nincs is vele sok babra. Szeretem az ilyen egyszerű, könnyed, habos sütiket! 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A krémjében és a piskótába is tettem Casein port, ami egy szénhidrátmentes, rosttal teli, nagyon finom krémes fehérjepor. Nekem a kedvencem a madártejes ízű, így ez pont passzolt is hozzá és isteni finom ízt ad neki!
Plusz, ez a casein teljesen kiváltja a lisztet! Tökéletesen működik piskótában is.
Most GIGAAA kedvezménnyel, el is tudod vinni bármelyik ízesítésű casein fehérjeport! A sütik fehérje tuningolása mellett, nekem a vacsorára is ez a kedvenc italom. 🙂
Előkészítés | 1 óra |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 6 db tojásfehérje
- 70 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- fél csomag sütőpor
- ízlés szerint eritrit
- 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
- 50 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 500 ml cukormentes növényi tej
- 1 teáskanál vanília aroma
- ízlés szerint eritrit
- 1 tasak zselatin fix
- 400 ml cukormentes habtejszín
- 1 csomag habfixáló por
- cukormentes kakaópor tetszés szerint, de elhagyható!
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Habhoz:
|
- A tojásfehérjét verd kemény habbá, pici sóval és az eritrittel. Keverd bele óvatosan a madártejes ízű casein port és a sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg 180 fokon, légkeverésen. Ha pirul a teteje, kész. (A sárgájákat én elraktam, tökéletes reggeli volt 🙂
- A krémhez főzd meg a pudingport a növényi tejben majd add hozzá a madártejes ízű caseint, és a többi hozzávalót. Robotgéppel, keverd ki krémesre. Ha kihűlt, öntsd a piskótára, majd rakd be dermedni a hűtőbe.
- A habtejszínt verd fel robotgéppel kemény habbá, a habfixálóval, majd szépen simítsd rá a megdermedt vaníliás, madártejes krémre. Hagyd állni 1 éjszakát a hűtőben, másnap, ha szeretnéd, szórd meg kis cukormentes kakaóporral és szeletelhető is!:)