Minden így kezdődött: futás után, milyen jó lenne egy gyors felszívódású fehérjeporos palacsintát enni, hogy a szénhidrátot és fehérjét visszatöltsem a bankba. Csak azzal nem számoltam, hogy az „olcsó… minden nagyon ócsó”-ért vásárolt kerámiaserpenyő meghiúsítja a tervet. A harmadik fényképezésre vállalhatatlan palacsinta kisütése után, fogtam magam, adtam hozzá egy kevéske zabkorpát, hogy ne legyen olyan híg a tészta, és bedobtam a sütőbe muffinulni. Így lett a regeneráló reggelim: a palacsinta-muffin. Házi túrókrémmel egyszerűen isteni!!! 🙂
Hozzávalók (10-12 db):
- 50 g liszt
- 70 g ősbúzapehely
- 50 g zabkorpa (ha muffin lesz inkább a palacsinta)
- 2 teáskanál sütőpor
- 30 g Peak Delicious Whey fehérjepor (vaníliás ízű)
- 1 evőkanál Peak MCT olaj
- 1 db alma lereszelve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 3 dl tej
Elkészítés:
Összes alapanyagot tegyük egy tálba, és keverjük csomómentesre. Ha ez megvan, akkor már csak egy jó serpenyő hiányzik. Kis olajjal kikenve tegyük fel melegedni a tűzhelyre. Egy palacsinta kb. fél merőkanálnyi tésztából készül, amit óvatosan merjük bele a serpenyőbe. Süssük készre.
Ha inkább muffinnak készítenénk el (íze mit sem változik, csak ezt talán könnyebb utazás közben enni), akkor a tésztához adjuk hozzá a zabkorpát, töltsük meg a muffinformákat, és előremelegített sütőben, 180 °C-on süssük készre 20-25 perc alatt.
100 g palacsintatészta 149.6 kcal-t, 7.5 g fehérjét, 21.8 g szénhidrátot és 3.5 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!