-+=
Olvasási idő: 2 perc

dietas_recept_tonhalkosarkakSzeretnék Veled megosztani egy viszonylag egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon látványos tonhalas-sajtos, olaszos ízvilágú receptet. Ezeket a tonhalas kosárkákat bárhova magaddal tudod vinni, sőt, hidegen a legfinomabbak. Diétában is nyugodtan fogyaszthatod, mert alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma. Tökéletes ebéd, próbáld ki!

Diétás recept

Hozzávalók (6 db szilikonos sütőformához):

Kosarak:

  • 30 g zabpehelyliszt
  • 20 g zabkorpa
  • 20 g kókuszliszt
  • 10 g kókuszzsír
  • 1 tojás
  • + annyi víz, amennyit felvesz

Töltelék:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

  • 1 tonhalkonzerv saját lében (150 g)
  • 1 sürített paradicsom konzerv (70 g)
  • 70 g zsírszegény sajt
  • 50 g póréhagyma
  • 12 db paprikával tölött olivabogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fűszerek ízlés szerint: só, bors, metélőhagyma, medvehagyma, petrezselyem,
  • bazsalikom, oregánó…

Diétás recept elkészítés

A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Közben állítsd össze a kosárkákhoz a tésztát: először keverd össze a zabpehelylisztet, zabkorpát, a kókuszlisztet és egy kevés sót. Utána add hozzá a kókuszzsírt és a tojást, majd lassan adagolva keverj bele annyi vizet, amennyit felvesz, és egy ragacsos kenhető masszát kapsz. Vigyázz, hogy ne legyen folyós, csak ragacsos.

dietas_recept_tonhalkosarkak_elkeszitesA masszával kend ki a szilikon formákat. Kosárka formákat, vagy nagyobb, szélesebb muffin formákat ajánlok. Süsd kb. 5 percig, amíg kicsit megszilárdulnak a formák. A töltelékhez keverj össze egy tonhalkonzervet sűrített paradicsommal, hagymával, fűszerekkel és reszelj bele nagy lyukú reszelőn zsírszegény sajtot. A sajtból egy keveset tegyél félre, ez majd a kosárkák tetejére kell.

Töltsd meg a kosárkákat – én mindegyikbe rejtettem töltés közben 2 db oliva bogyót is – a sütőt vedd vissza 150 °C-ra és süsd őket további 15 percig. Közben a maradék sajtot reszeld le kis lyukú reszelőn. Vedd ki a sütőből a kosárkákat és szórd rájuk a sajtot. A sütőt állítsd 180-200 °C-ra, grill fokozatra, hogy megpiruljon a sajt. Ha már látod, hogy pirosodik a kosárkák teteje, kapcsold le a sütőt és még további 10-15 percig hagyd benn a “sütiket”.

Hagyd őket kihűlni a szilikon formákban. Hidegen tálald őket friss salátával!

Tápanyagtartalom 1 db-ban:
152 kcal, 13,6 g fehérje, 12 g szénhidrát (ebből 2,3 g rost), 5,8 g zsír

Jó étvágyat hozzá!

Neked is van hasonló recepted? Küldd el nekünk.
Ha kérdésed van, kérdezz itt. E-mail üzenetekre nem biztos, de itt rögtön válaszolunk!

dietas_recept_tonhalkosarkak

PeakGirls – Szűcs Noémi, olvasói bejegyzés

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!