-+=
Olvasási idő: 2 perc

Íme a főzősuliban készített gesztenyés csoda. Azért hívom csodának, mert egyáltalán nem szeretem a gesztenyét, ez az ízvilág mégis annyira bejött, hogy azóta már újból elkészítettem, s felhívtam figyelmem a mértéktartásra is:)

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg darált dió
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál gesztenye liszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 375 g natúr gesztenyemassza
  • 2 dl kókusztej
  • 2 evőkanál eritrit
  • fél evőkanál rumaroma (opcionális)
  • 1 evőkanál kókuszzsír

A süti tetejére:

  • 3⁄4 tábla étcsoki
  • fél dl kókusztejszín
  • 5 dkg aprított dió

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A tészta hozzávalóit úgy, ahogy vannak, szépen dolgozd össze egy masszává (nem kell külön sem a fehérjét felverni, sem egyéb elválasztás), majd muffin formákba félig töltve, vagy sütőpapíros tepsiben (20 x 35 cm) süsd készre 170 fokos előmelegített sütőben. A muffin formák 18-20 perc alatt készre sülnek, míg a tepsiben készülő sütire szánj 30 perces sütési időt.

Amíg sül a süteményünk alapja, a gesztenyés krém hozzávalóit is jó alaposan dolgozd össze egy robotgéppel, hogy kellemesen kenhető, nem száraz és nem folyós krémet kapjál. Figyelj arra, hogy az édesítés mindig függ a gesztenye alap-édességétől. A darabolt diót serpenyőben pirítsd meg. Figyelj arra is, hogy a kókusztejet adagold a masszához, mert nekem például megfelelő állagú lett 1 dl kókusztejjel is, míg másnak kellett kicsivel több – ezért inkább adagold meg megfelelő állagú masszát nem kapsz.

A csokit és kókusztejszínt tedd egy serpenyőbe, lassú tűzön melegítsd és keverd szép, sima krémmé.

Ha kész a tészta és kihűlt, fordítsd tálcára (amennyiben süteményt és nem muffint készítettél), húzd le a papírt és vágd ketté vízszintesen. Az alső lapot kend meg vastagon a geszetenye krémmel (kb. 2/3-ával), tedd rá a felső réteget, amit egy az egyben vonj be a maradék gesztenye krémmel. A sütemény tetejére rákenheted a csokis masszát, vagy csak locsold meg vele, s végül díszítsd pirított dióval.

Ha muffin formákat készítettél, vedd ki a megsült muffinokat a papírjukból, s erre tegyél a gesztenyés, majd a csokis masszából, végül a tetejére darált diót szórj. Úgy is elkészítheted, hogy a muffint félbe vágod, s oda kensz a gesztenyés masszából, a tetejére pedig a csokis massza és az aprított dió darabokat kerülnek (egyik főzőtársam így találta fel magát ).

A sütemény azonnal fogyasztható, de 1 óra a hűtőszekrényben való pihentetés is nagyon jót tesz neki, az ízek nagy találkozásának köszönhetően!

Mit gondolsz, elég jó tippet adtam a hétvégi sütögetéshez?

gesztenyes_csokis_csoda_suti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.