-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ehhez a sütihez az ihletet egy eredetileg kekszes-diós süti adta. Nagyon egyszerű elkészíteni – jó, a formákkal kell egy kicsit babrálni, de nem sokat – mégis nagyon látványos és finom. Az összetevőket én zabra, kókuszlisztre, jó sok fehérjére cseréltem. Némi egészséges zsiradékra és minimális mézre azért szükségem volt a jó állag és a még finomabb ízek eléréséhez, de szerintem karácsonykor ez belefér. 🙂

Sütés nélküli süti

Processed with MoldivHozzávalók a külső réteghez:

  • 100 g fehérjepor (kevert, vagy kazein, vaníliás, vagy csokis)
  • 50 g darált dió
  • 50 g dióliszt (ha nincs,, pl. mandulaliszt, vagy zabpehelyliszt is jó, vagy több zabkorpa és kókuszliszt)
  • 25 g zabkorpa
  • 25 g kókuszliszt
  • 50 g eritrit, vagy más édesítő ízlés szerint
  • 30 g kókuszzsír
  • 10 g méz
  • mézeskalács fűszerkeverék, vagy fahéj
  • szükség szerint kevés víz

Hozzávalók a gesztenyés krémhez:

  • 150 g natúr, vagy édesítős gesztenyemassza
  • 30 g fehérjepor (nálam tejszínes süti ízű kazein)
  • ízlés szerint édesítő, rum aroma
  • szükség esetén kevés víz

Forgatáshoz szükséged lesz még egy kevés vízre + 10 g kókuszreszelékre

Sütés nélküli karácsonyi süti

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

A külső, diós-zabos réteghez keverj össze minden összetevőt és apránként adagolj hozzá annyi folyadékot, hogy jól kezelhető, gyúrható massza legyen. Fontos, hogy ne legyen ragacsos, de szét se essen.

A gesztenyés krémhez turmixold össze a gesztenyemasszát fehérjeporral, szintén csak kevés folyadékkal, rum aromával és ízlés szerint édesítővel. Fontos, hogy ez a massza se legyen folyós, leginkább a gesztenyemassza eredeti állagára hasonlítson.

Most jön a trükk: fogj egy citromfacsarót, a belsejét béleld ki fóliával: ez fogja adni a csúcsos formát. Ide kell belenyomkodnod a diós tésztát úgy, hogy belül üreges maradjon. Érdemes nedves kézzel dolgozni. Az üregbe kanalazz gesztenyemasszát. Ha megvan, a fólia segítségével könnyen kijön a formából a süti. Ezt ismételd meg míg el nem fogy valamelyik masszád. Nekem a gesztenyés fogyott el először, a másikból maradt még annyi, hogy be tudtam vele fedni a sütik alját is. Ez persze kihagyható lépés.

Ha elkészültek a csúcsok, picit nedvesítsd be, majd hempergesd meg őket egy kis kókuszreszelékben.

Tipp:
A gesztenyés masszába gyümölcs, pl. meggy is kerülhet, a külső, diós tésztába pedig kakaópor.
A kész csúcsokat le lehet fagyasztani, így nem kell az elkészítésükkel az ünnepek előtti 1- 2 napban kapkodnod.

A teljes adag tápanyagtartalma kerekítve: 1800 kcal, 140 g fehérje, 100 g szénhidrát és 80 g zsír. Kb. 12-15 db jön ki, a forma méretétől függően. Nekem 13 lett és nagyok!

Jó főzőcskézést az ünnepekre!

Processed with Moldiv

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.