Nagyon szeretem, amikor egy étel egy adott fűszer hatására színét és ízét tekintve szinte „életre kel”. Ezerféle fűszernövény létezik, amely nem csak a szervezetednek tesz jót, de az ételeidet is ízletesebbé, mutatósabbá teszi. Használd őket bátran! Jöjjön most a kurkuma!
Rántotta
Nemrégiben ajánlották nekem a kurkumát (népies nevén kurkunna gyökér, vagy indiai sáfrány), mint a szervezet egyik védelmezőjét. Eleinte kicsit ódzkodtam tőle, de valószínűleg csak azért, mert nem igazán ismertem. Kipróbáltam különböző ételek készítésekor, s nem csalódtam. Remek aroma (kissé a gyömbérre emlékeztet az íze, az indiai világ „indiai sáfrányként” ismeri), élénk szín, s nem utolsósorban a különböző betegségek „gyógyszere”.
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
A kurkuma gyulladáscsökkentő, hatásos lehet a 2. típusú cukorbetegség és a rák megelőzésében is, emellett ízületi és reumás panaszokra is kiváló.
Rántotta kurkumával
Felbuzdultam, és múltkor a már kicsit megszokottnak nevezhető rántottámat dobtam fel ezzel-azzal. Így került bele a kurkuma is. Íme a recept:
Kurkumás-zöldséges rántotta
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 2 ek zabpehely
- mexikói zöldségkeverék
- kurkuma, só, bors, chili
Nincs nagy ördöngösség az elkészítésében. Amíg a zöldségeket megpirítottam, addig a 2 tojást a tejjel, a zabpehellyel és a fűszerekkel kikevertem. Miután a zöldségek megpirultak, ráöntöttem a tojásos keveréket. Mindössze 3-4 perc alatt el is készül. Tökéletes reggeli!
Peak Girls – Szoboszlai Annu, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!