Gyermekkorod nagy kedvence lehet az a bizonyos roppanós, csokival bevont mogyorós perec. Lehet, hogy régóta nem ettél már, itt az ideje, hogy bepótold! Tudom, tudom… liszt, cukor meg minden, ami nem egészséges. Viszont ez a recept teljesen más. Elkészítheted nagy kedvencedet alakbarát módon! Minden extra, amire szükséged lehet, az egy perecnyomó forma. Viszont, ha egyszer megkóstolod, garantált, hogy minden héten elkészíted, úgyhogy behozza az árát, az biztos!
Hozzávalók:
- 90 g vaníliás Micellar Casein fehérjepor – ami kazein alapú, vagyis lassú felszívódású fehérjepor
Használhatsz hozzá Slim Keep Calm fehérjeport is, ha az van otthon. És ez is kazein. - 1,5 dl kókuszolaj (olvasztott, de ne forró!)
- 5 ek. kókuszliszt
- 100 g mogyoróvaj, lehetőleg SŰRŰ fajta, amiben megáll a kanál. A Peak Peanut butter ilyen!
- 1,5 dl mandulatej
- folyékony édesítőszer
- cukormentes, minél magasabb kakaótartalmú étcsokoládé
Megáll a kanál a mogyoróvajban? De hogy hogy?
Elkészítés:
A csokoládé kivételével alaposan dolgozd össze a hozzávalókat. Gyúrj egy könnyen nyújtható tésztát és picit tedd a hűtőbe.
Tipp: Nagyon fehérjepor függő, hogy miből mennyire lesz szükséged, ha túl folyós, akkor kókuszliszttel, illetve fehérjeporral tudsz segíteni az állagán. Ha nagyon száraz lenne, akkor egy kis kókuszolaj segíthet a problémán.
Miért kazeinnel készüljön a perec?
A kazein fehérjeporok speciális tulajdonsága az, hogy összeállnak, koagulálnak. Ez az a képesség, amit diétázó nőként is szeretünk, mert a gyomrunkban EZ, erős telítettség érzetet okoz.
A perecben szintén szükségünk van erre az összeálló szuper-képességére.
A Slim Keep Calm protein ráadásul stresszoldókat is tartalmaz, így ez a süti óriási segítség lehet abban, hogy tovább tudd vinni a diétád.
Tehát fél óra múlva vedd ki a hűtőből, majd nyújtsd kisujj vastagságúra a tésztát. A formáddal nyomkodj belőle kis pereceket és helyezd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Előmelegített sütőben 160 fokon süsd kb. 10 percig. Vigyázz, mert nagyon könnyen megég, akkor viszont kiszárad. Maradjon szép világos a tészta.
Miután kész, vedd ki a sütőből és várd meg, amíg kihűl teljesen.
Addig vízgőz felett olvaszd meg a csokit (ne mikróban, mert megég és használhatatlan lesz). Mártogasd bele a pereceket és helyezd egy tálcára. Ha gondolod, akkor szárított gyümölcspehellyel is megszórhatod, a látvány kedvéért.
Ezután tedd vissza egy kicsit a hűtőbe, hogy megdermedjen rajta a bevonat.
Ja igen, és nem árt, ha elfoglalod addig valamivel magad, hogy ne nyitogasd fél percenként a hűtő ajtaját!:)
Csokis perec
Mogyorós csokis perec
Referenciák:
proteinpow
peak
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Csokis perec, csokis perec, de jó, hogy te fehérjés is lehetsz!" című cikkhezKipróbáltam, és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet 🙂
Örülök Nikol, egészségedre!:)
A kókuszolajat, kókuszzsírral lehet helyettesíteni? Köszi!
Igen, nyugodtan. Csak előtte picit melegítsd fel, hogy könnyebben tudj dolgozni vele.
Köszi szépen!
Szia Csilla! Kb hány perec jön ki egy adagból? Köszi. Anita
Szia Anita!
Huh, ez nagyon jó kérdés, bevallom, már nem igazán emlékszem. Perec méretétől is függ, de szerintem olyan 20 db mennyiséggel tudsz kalkulálni. 🙂
Köszönöm!
Mandulatej helyett kókusztejjel is működhet? 🙂
Persze. 🙂
Üdv! Lehet buta kérdés, de már egyszer megégettem vele magam, azóta nem is használom, viszont újabb tudás birtokában kérdezem….a kókuszliszt mit takar pontosan? Finom porrá őrölt kókuszreszelék, vagy az a brutális, igazi kókuszlisztet, amit teljesen zsírtalanítottak, és pillanatok alatt felszippantja az összes nedvességet, amit adsz hozzá? Köszönöm a választ, üdv!
A kókuszliszt meghatározása a TROPICAI németországi kókuszliszt gyártó szerint:
A friss kókuszdióból készült kókuszreszelék kíméletesen préselésre kerül, a hátramaradó termék pedig az olajpogácsa.
Az olajpogácsát finoman megőröljük, így keletkezik a kókuszliszt.
A kókuszliszt tehát olajtalanított kókuszgyümölcs. (nem csupán darált kókuszreszelék!)
Attól függ milyen kókuszlisztet VESZEL. Mi már nem forgalmazunk kókuszlisztet.
Puszillak, Móni
Köszönöm a választ. Azért kérdezem, mert nekem van itthon kókuszliszt (az igazi, olajtalanított) de mivel nem tudtam, hogyan kell használni, ki kellett öntenem az egész sütit, amit sütöttem belőle. Ha ez a recept (csokis perec) ezt a fajta lisztet tartalmazza, akkor remek, van mire elhasználnom! Köszönöm!