A csirke, mint tudjuk, diétában nagyon jó választás, de hogy ne legyen annyira unalmas kicsit feldobtam az unalmas ízeket. Mellé ugyan szénhidrátban, de energiában is gazdag kis gombócokat kreáltam, amelyek isteniek lettek!
Hozzávalók:
- csirkemell (amennyit szeretnél én kb. 300 g-ot sütöttem ki.)
- olíva bogyó (egy kisebb üveg, én csak a feketét szeretem.)
- Natúr paradicsompüré 300 g
- oregánó, só, bors ízlés szerint
- EZ Coat olajspray
+ a gombóckákhoz:
- 30-40 g NoCarb rostmix
- 2 db nagyobb tojás
- kevés metélőhagyma
- fél doboznyi brokkolicsíra
- só, bazsalikom ízlés szerint
- 2 kiskanál Chia mag
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál langyos víz
- fél kiskanál sütőpor
Elkészítése:
A csirkét átsütöd EZ Coat-on, felhevített serpenyőbe, és kicsit megpirítod, majd hozzáöntöd az olíva bogyókat.
Én a levét is felhasználtam, mert jó ízt ad a húsinak, és kevésbé lesz száraz.
Majd alacsony lángon hozzákevered a paradicsompürét is. Ilyenkor adagolhatsz hozzá még kis sót, vagy borsot, ha kevés sót használsz.
Az ízeket kicsit összepirítod, de elég nagyon lassú lángon 2-3 percig, és a husi készen is van.
Közben párhuzamosan előmelegíted a sütőt 180 fokra, légkeveréses üzemmódba.
Jöhetnek a gombócok is!
Rostmixet összekeverem tojással, fűszerekkel, sütőporral, chia maggal, majd hozzáadom a vizet és a fűszereket, meg az apróra vágott zöldségeket is.
Ha túl sűrű a masszád mehet még egy evőkanál víz hozzá.
Kis formákba 20-25 perc alatt megsütöttem.
A formákat kikenheted kis kókuszzsírral és akkor tuti egybe kijönnek majd a gombócok.
Tökéletes és izgalmas olaszos ebédtipp.
Buon appetito!