-+=
Olvasási idő: 2 perc

Óóóóó a zabszelet!  Ahol a zab van, ott fogyás és egészség is. Vagy mégsem?! Diétázók előszeretettel ugranak rá a kis álszent szeletekre, hiszen a fitten hangzó felirat olvasása kapcsán is úgy érzik, hogy máris fogytak 3 kilót… pedig nem.

Vagy épp ezt rejted a gyerkőcöd uzsi-tasijába, hogy egészséges összetevők kényeztessék a bélbolyhait? Hát nem… 

Három dolog a bolti zabszeletekről, amiket jegyezz meg kérlek!!! 

1. Nem diétásak. Magas szénhidrát és zsírtartalmukkal bőven bealázzák a pöttyös rudit és a cukor tartalommal sem mindig spórolnak.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

2. Nem feltétlenül egészségesek. A zab sokszor csak figyelemelterelő hadművelet, hogy a laikus lelkeket megnyugtassa… de elárulom. A legtöbb szeletet cukor, transzzsír, keményítő szirupok és más kemikáliák tapasztanak össze. Igen, egy toxikológus is elborzadna a listán.

3. Ár-íz arányuk sem mellékes. Vannak finomabb szeletek, de azoknak az áruk és a kalóriatartalmuk is magas. Az olcsóbb szeletek pedig olyan ehetetlenek, hogy két harapás után inkább csalódottan visszacsomagoljuk – a majd egyszer talán leszek annyira éhes, hogy már ez is jól essen vész időkre…

És akkor! Mivel tudunk mi többet?! A mi szeletünk:

– Jójó, nem egy masszív diétás prototípus, ellenben sok rostot és lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, és a fehérje tartalma is jelentős!
– Na erre rányomható, hogy egészséges. Olyan flottul fitt és természetes alapanyagok vannak benne, hogy simán odaadhatod a gyerkőcödnek nasinak!!!
Finom és egyszerű! Saját ízlésedre alakíthatod, és nagy mennyiségben elkészítve, lezárt helyen sokáig puha és friss marad! Még hűtés nélkül is szuper – nálunk három napos túrát is kitűnően teljesített!

> Peak-tipp! A mogyoróvaj kissé már lejárt sablon, ráadásul mindig olyan tolakodóan elnyomta a banán ízét ebben a receptben… ezért őt most mellőztük, és helyette az új üdvöskét, a 100%-os Peak pisztácia vajat hoztuk be a történetbe! Tökéletesen passzol az áfonyához és nem nyomja el a vaníliás-banános hátteret sem! Aki banán-áfonya fan, az emelje ki ezzel az ízét!!!

Tápanyagadatok
Áfonyás kesudiós zabszelet házilag! Mert a bolti már nem menő!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 122 Ebből zsírsavak (kcal) 27
% DV (napi érték)*
Összes zsír 3,8g 5%
Szénhidrát 14,6g 5%
Fehérje 6,7g 12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 5-10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Előkészítés 5-10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A legegyszerűbb, ha egy késes botmixerre bízod a munkád: az áfonyán kívül mindent rakj bele és adj neki! Keverd simára, kóstolgasd... plusz édesítőt tehetsz bele - bár a hozzávalók többségének is van egy édeskés íze!
  2. Tedd bele végül az áfonyát - és ha gondolod plusz opciónak fehércsokit.
  3. Keress egy sütőalkalmatosságot: szilikonos tepsi forma vagy sütőpapírral kibélelt kis helyre is szívesen landol a massza!
  4. Egyengesd el benne a tésztát, 2 (kis)ujjnyi vastagon, majd tedd előmelegített sütőbe: 20 perc alatt süsd meg közepes hőfokon.
  5. Ha már szilárd és szép barna a teteje, és vadul illatozik...akkor mindenképp vedd ki!
  6. Hagyd kihűlni és utána szeleteld fel!

Több pisztáciás recept ITT!

pisztáciavajas zabszelet

áfonyás pisztáciás zabszelet

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!