Óóóóó a zabszelet! Ahol a zab van, ott fogyás és egészség is. Vagy mégsem?! Diétázók előszeretettel ugranak rá a kis álszent szeletekre, hiszen a fitten hangzó felirat olvasása kapcsán is úgy érzik, hogy máris fogytak 3 kilót… pedig nem.
Vagy épp ezt rejted a gyerkőcöd uzsi-tasijába, hogy egészséges összetevők kényeztessék a bélbolyhait? Hát nem…
Három dolog a bolti zabszeletekről, amiket jegyezz meg kérlek!!!
1. Nem diétásak. Magas szénhidrát és zsírtartalmukkal bőven bealázzák a pöttyös rudit és a cukor tartalommal sem mindig spórolnak.
2. Nem feltétlenül egészségesek. A zab sokszor csak figyelemelterelő hadművelet, hogy a laikus lelkeket megnyugtassa… de elárulom. A legtöbb szeletet cukor, transzzsír, keményítő szirupok és más kemikáliák tapasztanak össze. Igen, egy toxikológus is elborzadna a listán.
3. Ár-íz arányuk sem mellékes. Vannak finomabb szeletek, de azoknak az áruk és a kalóriatartalmuk is magas. Az olcsóbb szeletek pedig olyan ehetetlenek, hogy két harapás után inkább csalódottan visszacsomagoljuk – a majd egyszer talán leszek annyira éhes, hogy már ez is jól essen vész időkre…
És akkor! Mivel tudunk mi többet?! A mi szeletünk:
– Jójó, nem egy masszív diétás prototípus, ellenben sok rostot és lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, és a fehérje tartalma is jelentős!
– Na erre rányomható, hogy egészséges. Olyan flottul fitt és természetes alapanyagok vannak benne, hogy simán odaadhatod a gyerkőcödnek nasinak!!!
– Finom és egyszerű! Saját ízlésedre alakíthatod, és nagy mennyiségben elkészítve, lezárt helyen sokáig puha és friss marad! Még hűtés nélkül is szuper – nálunk három napos túrát is kitűnően teljesített!
> Peak-tipp! A mogyoróvaj kissé már lejárt sablon, ráadásul mindig olyan tolakodóan elnyomta a banán ízét ebben a receptben… ezért őt most mellőztük, és helyette az új üdvöskét, a 100%-os Peak pisztácia vajat hoztuk be a történetbe! Tökéletesen passzol az áfonyához és nem nyomja el a vaníliás-banános hátteret sem! Aki banán-áfonya fan, az emelje ki ezzel az ízét!!!
Előkészítés | 5-10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 2 kicsi banán
- 150 gramm darált zabpehely
- 30 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 1 nagy tojás
- 50 ml zsírzegény tej
- 60 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- 50 gramm aszalt áfonya
Hozzávalók
|
- A legegyszerűbb, ha egy késes botmixerre bízod a munkád: az áfonyán kívül mindent rakj bele és adj neki! Keverd simára, kóstolgasd... plusz édesítőt tehetsz bele - bár a hozzávalók többségének is van egy édeskés íze!
- Tedd bele végül az áfonyát - és ha gondolod plusz opciónak fehércsokit.
- Keress egy sütőalkalmatosságot: szilikonos tepsi forma vagy sütőpapírral kibélelt kis helyre is szívesen landol a massza!
- Egyengesd el benne a tésztát, 2 (kis)ujjnyi vastagon, majd tedd előmelegített sütőbe: 20 perc alatt süsd meg közepes hőfokon.
- Ha már szilárd és szép barna a teteje, és vadul illatozik...akkor mindenképp vedd ki!
- Hagyd kihűlni és utána szeleteld fel!