Vállalhatatlanul száraz a bejglid? Készíts belőle bejgli tortát!
Bejgli mentő akció, vagy csak egy villantós karácsonyi recept! Mindenesetre érdemes lementeni, hiszen egy kis plusz trükkel, krémmel, mindenidők legfinomabb tortáját prezentálhatod az ünnepi asztalra!
Bejgli mentő akció, vagy csak egy villantós karácsonyi recept! Mindenesetre érdemes lementeni, hiszen egy kis plusz trükkel, krémmel, mindenidők legfinomabb tortáját prezentálhatod az ünnepi asztalra!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Van-e élet a bejglin túl? NANÁ. 😀 A recept kétféle helyzetre is tökéletes:
– Villantani akarsz a családnak, hogy te többre vagy képes, mint a „sima” bejgli rúd gyártó anyósod 😀
– Már a füleden folyik ki a dió és a száraz, nem sikerült, megunt bejgli is ott pislog rád a hűtőben…
Akkor ez a Te recepted! Bejgli torta. „Charlotte” mód, iszonyat finom, krémes, diós töltelékkel!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A fenn linkelt bejgli recije kell - amiből az ott leírtak szerint megcsinálunk két diós rudat,, de a harmadikat nem! nem toltjuk meg hanem egy 22cm átmérőjű kört nyújtunk es
A harmadik tésztáját egy 22 cm-es körré nyújtjuk és 170 fokon 12 percig sütjük!
A töltelékből a haramdik bejgli töltelékét a krémhez keverjük a többi hozzávalóval. Itt elsőnek pudingot fűzünk, utána mehet bele a dió és a vaj!
Folpackkal kibélelünk egy tálat és kirakjuk az oldalát a két rúdból - majd egy réteg krém.
Rá vízszintesen is bejgli kerül, majd újra a krém. Az utolsó krém réteget a kisütött külön lappal lezárjuk.
Hűtőbe egy éjszakára, és másnap szeletelhető az ÚJ BEJGLI ÉLMÉNY!
Kisuczky Attila vagyok, és szenvedélyes. Igen, tényleg az, a gasztronómia iránt. Annó 2015 ben eldöntöttem, hogy megtanulok hetente legalább egy új ételt készíteni, hogy legyen egy alap repertoárom, amivel tudok kedveskedni az akkori barátnőmnek, magamnak vagy bárkinek, aki nekem fontos. A döntést tettek követték, így 2016 elején, heti egy receptből 2 aztán ha szabadidő engedte 3 is lett. Alapszabály volt nálam, hogy mindig új étel legyen. 2016 év végén elterveztem, hogy életmódot váltok, lefogyok, formálódok és a szenvedélyemmé vált sütést-főzést már csak egészségesalapanyagokkal folytatom. Nagyon belemélyedten a témába és mára 200 feletti elkészült, kipróbált recepttel és 40 kg mínusszal folytatom. Az elmúlt egy évben az egészséges táplálkozás mellett életem része lett a sport, hetente 3-4 alkalommal, és ezen belül a legnagyobb szerelem a futás lett, amit októberben kezdtem, heti egy alkalommal. Először 6 km sikerült, karácsonyra 10 km és január végére a félmaratoni 21 km táv is, amit azóta több alkalommal lefutottam és mindig emelem a távokat. Tavalyi évben létrehoztam a Kisucook facebook oldalt, ami mára 1200 feletti követővel rendelkezik. Receptjeimet mindig fázisfotókkal látom el, gyakran készítek hozzá receptkártyát, bevásárlólistát, újabban kiszámolt makrókkal.