Gondolom mindenki emlékszik gyermekkorunk kedvenc retro sütijére, a meggyes piskótára.
Nálunk mindig nagymamám készítette. Ezt a sütit azért is szereti szerintem mindenki, mert nagyon gyors és egyszerű, elronthatatlan. 🙂
Nosztalgiáztam egyet és hát elkészítettem most sokkal diétásabb verzióban,ami azt jelenti, hogy nem tartalmazz fehér lisztet, cukrot és tojást sem!
Szinte elképzelhetetlen ezek az alapanyagok nélkül ez a süti, de működik, méghozzá a Peak bögresüti porból!
Ez a por, kiváltja mind a 3 alapanyogot, így gyorsan, egyszerűen, mégis sokkal diétásabb verzióban tudsz elkészíteni belőle finomabbnál, finomabb desszerteket!
Két ízben lehet kapni ezt a bögresüti port, igazából ez a recept bármelyikkel működik, isteni finom ízt ad neki!
Én most a karamellás ízűt választottam hozzá 🙂 Bevált recept, bátran próbáld ki!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 80 gramm Peak FAST Cake - Bögrés süti por cukor és fehér liszt nélkül mindegy melyik íz, mindkettővel isteni finom!
- 20 gramm gluténmentes zabliszt
- 100 ml víz vagy lehet cukormentes növényi tej is
- 1 teaskanál szódabikarbóna ettől lesz puha, habos
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint mirelit meggy
Hozzávalók
|
- A bögresütiport keverd el a zabliszttel, eritrittel , szódabikarbónával és keverd el a vízzel. Öntsd bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórd meg mirelit meggyel és süsd 160 fokon 15 percig. Ellenőrizd tűvel, hogy a közepe is átsült-e.