“Szegény…Te diétázol? Akkor most semmi jót nem ehetsz?” Hahahaaahaaa… Sokan talán naivak, nem tájékozottak és egyáltalán nem kreatívak… ezért tesznek fel ilyen abszurd kérdéseket.
Egészségesen élni jó. És diétásan sem olyan szörnyű…:) Hál’istennek szinte minden létrehozható egészséges formában és ha még teszünk is bele egy csavart, na ott garantált a siker.
És itt a csavar, hogy palacsintába töltöttük a chilis ragut, rádobtunk egy fitt besamel mártást és sajtot. Fokozzuk? A palacsinta zabpehelylisztből és Peak vegan proteinnel készült. 🙂
Miért életmentő a Peak gluténmentes palacsintapor Neked? Lényegesen leegyszerűsítheted a folyamatot, és tuti biztosra sikerül a fehérjés palacsintád! Hogy?
Ha nem akarsz tökölni a fehérjeporokkal és a zab méricskélésével vagy gluténmentes lisztek beszerzésével… – és ha épp nincs otthon tojás vagy tej… akkor szuper, ha a szekrénybe vár egy készre összeállított 56% fehérjetartalmú cukor-, laktóz, gluténmentes palacsinta por! Ehhez CSAK VÍZ kell, elég összerázni egy shakerben, és máris sütheted! VAN NATÚR ÍZBEN, így használhatod a sós receptekhez is!
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 1 db vöröshagyma
- 250 gramm paradicsomszósz
- 250 gramm babkonzerv
- 150 gramm kukorica
- kicsi kókuszolaj
- ízlés szerint chili
- 40 gramm zabpehelyliszt
- 40 gramm light vaj
- 500 ml tej
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 mk só
- 2 db tojás
- 400 ml tej
- 150 gramm zabpehelyliszt (20% helyettesíthető PEAK Vegan proteinnel)
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 200 gramm light reszelt sajt
Hozzávalók
A raguhoz
A besamel mártáshoz:
A palacsintához
A tetejére
|
- Először a palacsintákat készítjük el. Ehhez a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tej felét, a lisztet, a sót - és kikeverjük , majd hozzáadjuk a tej másik felét is. Kiolajozott serpenyőben kisütjük a 8 db palacsintát.
- A töltelékhez a hagymát pucoljuk, kockázzuk és olajon pirítjuk. Utána hozzáadjuk a darált húst és lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsom szószt, a babot, a kukoricát és a chilit is, majd megsózzuk és 30 percet főzzük!
- Amíg elkészül, megcsináljuk a besamel mártást. Ehhez a lisztet lepirítjuk kissé a vajon, felöntjük a tejjel és kikeverjük majd időnkét átkeverve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Tegyük félre és miután kicsit hűlt, keverjük bele a tojássárgáját, a szerecsendiót és a sót.
- A palacsintákat töltsük meg a chilis raguval, széleit hajtsuk fel, úgy, hogy végül egy téglalap formát kapjunk. Hajtással lefelé tegyük egymás mellé egy 25x35 cm hőálló tálba.
- Öntsük le a besamellel, szórjuk meg a sajttal és 180 fokos sütőben 40 percet süssük!