-+=
Olvasási idő: 2 perc

Szegény…Te diétázol? Akkor most semmi jót nem ehetsz?” Hahahaaahaaa… Sokan talán naivak, nem tájékozottak és egyáltalán nem kreatívak… ezért tesznek fel ilyen abszurd kérdéseket.

Egészségesen élni jó. És diétásan sem olyan szörnyű…:) Hál’istennek szinte minden létrehozható egészséges formában és ha még teszünk is bele egy csavart, na ott garantált a siker.

És itt a csavar, hogy palacsintába töltöttük a chilis ragut, rádobtunk egy fitt besamel mártást és sajtot. Fokozzuk? A palacsinta zabpehelylisztből és Peak vegan proteinnel készült. 🙂

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Miért életmentő a Peak gluténmentes palacsintapor Neked? Lényegesen leegyszerűsítheted a folyamatot, és tuti biztosra sikerül a fehérjés palacsintád! Hogy?

Ha nem akarsz tökölni a fehérjeporokkal és a zab méricskélésével vagy gluténmentes lisztek beszerzésével… – és ha épp nincs otthon tojás vagy tej… akkor szuper, ha a szekrénybe vár egy készre összeállított 56% fehérjetartalmú cukor-, laktóz, gluténmentes palacsinta por! Ehhez CSAK VÍZ kell, elég összerázni egy shakerben, és máris sütheted! VAN NATÚR ÍZBEN, így használhatod a sós receptekhez is!

Tápanyagadatok
Chili con carne palacsinta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 530 Ebből zsírsavak (kcal) 81
% DV (napi érték)*
Összes zsír 9g 14%
Szénhidrát 26g 9%
Fehérje 16g 32%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A raguhoz
  • 1 db vöröshagyma
  • 250 gramm paradicsomszósz
  • 250 gramm babkonzerv
  • 150 gramm kukorica
  • kicsi kókuszolaj
  • ízlés szerint chili
A besamel mártáshoz:
  • 40 gramm zabpehelyliszt
  • 40 gramm light vaj
  • 500 ml tej
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 mk
A palacsintához
  • 2 db tojás
  • 400 ml tej
  • 150 gramm zabpehelyliszt (20% helyettesíthető PEAK Vegan proteinnel)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
A tetejére
  • 200 gramm light reszelt sajt
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A raguhoz
  • 1 db vöröshagyma
  • 250 gramm paradicsomszósz
  • 250 gramm babkonzerv
  • 150 gramm kukorica
  • kicsi kókuszolaj
  • ízlés szerint chili
A besamel mártáshoz:
  • 40 gramm zabpehelyliszt
  • 40 gramm light vaj
  • 500 ml tej
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 mk
A palacsintához
  • 2 db tojás
  • 400 ml tej
  • 150 gramm zabpehelyliszt (20% helyettesíthető PEAK Vegan proteinnel)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
A tetejére
  • 200 gramm light reszelt sajt
Elkészítés
  1. Először a palacsintákat készítjük el. Ehhez a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tej felét, a lisztet, a sót - és kikeverjük , majd hozzáadjuk a tej másik felét is. Kiolajozott serpenyőben kisütjük a 8 db palacsintát.
  2. A töltelékhez a hagymát pucoljuk, kockázzuk és olajon pirítjuk. Utána hozzáadjuk a darált húst és lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsom szószt, a babot, a kukoricát és a chilit is, majd megsózzuk és 30 percet főzzük!
  3. Amíg elkészül, megcsináljuk a besamel mártást. Ehhez a lisztet lepirítjuk kissé a vajon, felöntjük a tejjel és kikeverjük majd időnkét átkeverve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Tegyük félre és miután kicsit hűlt, keverjük bele a tojássárgáját, a szerecsendiót és a sót.
  4. A palacsintákat töltsük meg a chilis raguval, széleit hajtsuk fel, úgy, hogy végül egy téglalap formát kapjunk. Hajtással lefelé tegyük egymás mellé egy 25x35 cm hőálló tálba.
  5. Öntsük le a besamellel, szórjuk meg a sajttal és 180 fokos sütőben 40 percet süssük!

Több chilis recept ITT!

Chili con carne

Chili con carne palacsinta

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!