Miért HIHETETLEN? Mert diós brownie létére NEM tartalmaz nagyon zsiradékot – így se vajat, és diót is nyomokban 🙂 Hogyan?!
Cukkinit a sütibe? Cukkinit a sütibe! Bizony! Nemcsak amolyan sós-párolt-sült zöldségköretként tudod fogyasztani, hanem nagyon könnyen lehet vele sok-sok sós ÉS ÉDES! finomságot is elkészíteni!
Miért teszünk cukkinit a sütikbe, tésztákba?
- Az íze teljesen semleges, nem fogod érezni a cukkini ízét. Így édes és sós sütiknek is kiváló tartozéka! 🙂
- Magas a rosttartalma, így a szénhidrát felszívódást tudod lassítani. Bár alapból nem kell gyors felszívódású szénhidrátokat enni agyba-főbe…
- A lisztes-vajas szekcióból kevesebb mennyiség kell az ételhez, ha cukkinit használsz. Vagyis kevesebb a kalória, mégis laktatóbb.
- A cukkininek köszönhetően igazán krémes süteményt kapsz – még hozza plusz zsír nélkül!
- Szinte kalóriamentesen növeled az étel mennyiségét!
- NE FELEDD! HA fittebb recepteket akarsz, akkor az édesítővel, zabliszttel (vagy tönkölyliszttel, ha kelt tésztákról van szó) és fehérje porral helyettesítsd a cukrot és a fehérlisztet!
Itt a diós íz kedvéért az isteni rumos-diós ízű, zsírégetős SOMLÓI GALUSKA Slimet használtam – nemcsak a fehérjetartalom miatt, hanem így úgy kapok diós süti ízt, hogy nem tettem bele diót (azaz a zsír hatalmas kalóriatartalmát kispóroltam:))
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 3 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 gramm cukkini
- 1 db tojás
- 20 gramm zabliszt
- 20 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel somlói galuska íz 500g
- 10 gramm natúr kakaó
- 3 gramm sütőpor
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint magvak, csokidarabok
- 50 ml víz
- EZ Coat olaj spray
Hozzávalók
A tetejére
|
- A zablisztet, proteint, kakaóport, sütőpor, összekeverjük!
- Cukkinit megpucoljuk, majd lereszeljük vagy késes mixerben pürésítjük. NEM KELL kinyomkodni a levét!
- A lisztes keveréket a cukkinivel és a tojással és pici vízzel keverjük ki alaposan.
- Egy mikrózható edényt fújjunk ki olajsprayvel, és öntsük bele a masszát. / Ha sütőben sütöd, akkor szilikonos sütőpapírra öntsd! (Sütőben érdemes nagyobb adagot csinálni.) A tetejét szórd meg dióval!
- 850 watton 2-3 percig süsd mikróban / Sütőben pedig 170 fokon kb 20-30 percig.
- Ízlés szerint díszítjük és tálaljuk! Ha nem durva a diéta, akkor a Peak cukormentes krémek bátran mehetnek mind a tésztába, mind a tetejére! Isteni a cukormentes csokis mogyorkrémmel:
- ... de a diófanatikusoknak kihagyhatatlan a (gyorsan "párolgó":)) cukormentes diókrém, igazi dióval!