Világszenzációóó! DIÉTÁS DOBOSTORTA érkezett – egy igazi hungarikum sütike, augusztus 20-ra!
Ahogy hallom, a dobostorta igen megosztó…mint a mazsola:)))… van aki élből utálja, van aki imádja…
(Covid ide vagy oda, anyukám simán átrohant érte…)
Te melyik oldalon állsz? Imádat vagy utálat?
Remélem ez a cukormentes, zsírszegény (!!) könnyed csokikrémmel betöltött zabpiskótalapok még az ellentábort is meggyőzik!
(A dobos lap tartalmaz egyedül cukrot – mivel ezt a roppanós karamell réteget nem lehet másképp megcsinálni. Se eritrit, se más nem karamellizálódik így, vagy nem roppan. Szeletenként ez csak kb. 10 g cukor. Akinek ez se fér bele, az dobja le, hagyja ki, és pl. ha csak az íz a fontos, nem a látvány: akkor pl. sűrű karamellpudinggal helyettesítse.)
UPDATE!! Bizony, ÚJ MAGYAR SÜTI ízekkel bővültünk, immár ezen túl Rigó Jancsi és az észveszejtően finom, fahéjas kürtöskalács ízbe is belekóstolhatsz – egy szinte szénhidrátmentes ital formájában! Nesze neked diéta ?
dobostorta
dobostorta cukormentesen
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm Skyr joghurt vagy túrókrém
- 4 db tojás (L vagy XL)
- 40 gramm zabpehelyliszt
- 40 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel dobostorta íz 500g
- 5 evőkanál eritrit
- 4 evőkanál víz
- 500 gramm Skyr joghurt vagy túrókrém
- 1 csomag csokis pudingpor
- 400 ml tej
- 50 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel dobostorta íz 500g
- 3-4 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém 350g
- 3 db lapzselatin
- ízlés szerint édesítő
- 100 gramm kristálycukor
Hozzávalók
A tésztához
A krém
A teteje
|
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját az eritrit felével és a túróval csomómentesre és habosra keverjük.
- A fehérjét keményebb habbá verjük az eritrit másik felével.
- A túrós tojássárgáját és a fehérjehabot összekeverjük egy spatulával: elsőnek a hab negyedével fellazítjuk a tojáshabot, majd ezt keverjük már ÓVATOSAN vissza a habba, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
- Majd apránként beleforgatva hozzákeverjük a zablisztet és a fehérjét is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe előre rajzolunk 6 tortakarikát és erre szépen eloszlatjuk a krémet.
- Hőlégkeveréssel 170 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha a széle picit barnás már jó.
- Közben elkészítjük a töltit 🙂 A pudingot megfőzzük, a zselatinlapokat hideg vízbe mártjuk, majd belekeverjük a pudingba. A meleg pudingba tegyük a Slim Dark csokit is, mert így szuperül el lehet benne keverni. Ha kicsit hűlt, mehet bele a túró és a fehérjepor is.
- Kezdjük el a tortát rétegezni egy kapcsos formában 5 lappal: vágjuk a formával mértre a kisült lapokat,majd illesszünk be egyet alulra. Erre kenjük a krém egy részét, majd újra lap, újra krém - amíg el nem fogy.
- Érdemes egy estét vagy pár órát a hűtőben pihentetni, hogy szépen megszilárduljon és összeálljon! Ezután leszedjük a kapcsos formát és az oldalát is átkenjünk, ha maradt krém.
- Az utolsó lapra elkészítjük a hagyományos dobos cukrot - ennek sajnos még nem találtam jó opciót - de aki szereti, annak ennyi belefér egy full diétás sütike tetején, hiszen alig 10g cukorról van szó szeletenként.
- (A dobos cukorhoz felolvasztod a cukrot, lassan, majd a végén sűrűn keverve, és ha elérte a kellő barnaságot, akkor gyorsan ráöntöd a 6.lapra, és szépen eloszlatod. Késsel jelöld be, hol fogod elvágni, majd a kést vajba mártva húzd be a vonalakat és egy határozott mozdulattal "üsd" szét a vágások mentén.)