Mi az, ami klasszikus kedvenc, és a pasik is odavannak érte? A gyümölcstorta!
Persze a hagyományos gyümölcstorta a Peak-konyhában már nem menő, így a mai receptet több szempontból is módosítottuk!
- Egyfelől alap, hogy egészségessé, kalória csökkentetté tettük. Se liszt, se cukor, se vacak zsír… Egy peak-konyha ilyet nem is ismer 🙂
- Kollagénnel dúsítottuk… mert tudod… manapság egy torta nemcsak az alakodra, de a bőrödre is vigyázhat! 🙂
- Minőségi hozzávalókból készítettük, így ne egy ‘ipari-szenny’ cukrászati hulladékot – hanem ízlelőbimbókat kényeztető finomságot képzelj el!
> Peak-tipp! Lehet diétás pudingporral is elkészíteni… de ugyan minek, ha van nekünk proteines pudingporunk? 🙂 A Peak CreamJoy pudingja kizárólag fehérjéből álló, krémes, főzés nélküli pudingpor – mely akár önmagában egy finom vacsoraként is elfogyasztható… ugyanakkor minden pudingos receptben megállja a helyét!
DE!! Ha épp nincs ilyen csodás proteines pudingpor betárazva a konyhádban (akkor tessék venni!!:)), akkor van még egy tippünk! Használd bármelyik Peak finom protein port – de keverj hozzá egy adaghoz egy teáskanál konjak lisztet! Ez a liszt nagyon erős sűrítő és vízmegkötő hatású, így egy átlagos fehérjeturmixot is bivaly-sűrűre avanzsál! Arra vigyázz, hogy nagyon alaposan keverd el, mert szeret csomósodni a drága…
!!! A tápanyagtábla a diétás pudingporos verzió – vagyis a fehérjepudinggal még menőbb, magasabb protein tartalmú finomságot kapsz!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 6 db tojás
- 40 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
- 100 gramm kókuszolaj
- 6 evőkanál kókuszliszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2 csomag diétás vaníliás pudingpor vagy Peak CreamJoy puding
- 600 ml tej
- 60 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
- 500 ml víz
- 2 adag Peak Collagène For Men kollagén italpor hozzáadott aminosavakkal és vitaminokkal eper íz 300g
- 2 csomag piros tortazselé por
- piros bogyós gyümik
Hozzávalók
A psikótához
A krémhez
A teteje
|
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük egy kézi mixerrel.
- A sárgájához hozzákeverjük a cukorhelyettesítőt, a kókuszzsírt, kakaóport, a kókuszlisztet és a sütőport.
- A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a masszába, majd egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába egyengetjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- A pudingot sűrűbbre készítjük: 600 ml növényi vagy sima tejhez keverjük a 2 csomag pudingport - ízlés szerint édesítjük, majd felfőzzük.
- Amikor kész, még forrón belekeverjük a zselatinfixet, hogy megfelelően sűrű legyen. Amikor kihűlt a tészta, mehet is rá a forró pudingkrém. Félretesszük, hagyjuk hűlni.
- Egy lábasba kimérjük a zseléréteg hozzávalóit: 500 ml vizet, 8 ek. eritritet, 2 adag epres Collagéne italport, majd 2 csomag tortazselé port. Miután ez megvan, a piros gyümölcsöket, akár még fagyott állapotban hozzáadjuk a keverékhez és elkezdjük forralni a tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett.
- Miután felforrt, 1 percig még kevergetjük, majd levesszük a tűzről és 8-10 percig hagyjuk hűlni.
- Végül nyakon borítjuk a tortánkat a zseléréteggel és hűlni hagyjuk. Később betehetjük a hűtőbe 1 órára, ezután már tálalásra kész!