-+=
Olvasási idő: 2 perc

Szinte nincs olyan ember a világon aki ne ismerné az isteni finom, kínai szezámmagos csirkét. Életmódváltásom előtt, rengetegszer ettem ilyet, pirított barna tésztával. Ám utána sokszor fordult elő, hogy fájt a hasam tőle. Ez annak volt köszönhető, hogy a kínai konyha számomra nagyon zsíros-olajos és ezt nem bírta a hasam.

Egy ideje letettem róla, pont emiatt, de most kipróbáltam Peak Fehérjedús és gluténmentes Bundázó porból elkészíteni itthon, hisz nagyon szeretem és eléggé régóta nem ettem ilyet.

Hát itt is a bizonyíték, hogy mennyire széles körben lehet ezt a Bundázó fehérjedús terméket használninem csak bundázni lehet belőle pl: rántott husit, zöldségeket, sajtokat hanem készíthetsz belőle:

  • nokedlit
  • tortillát
  • pizzát
  • tócsnit is!

A hagyományos szezámmagos csirkével szemben, így ez egyáltalán:

-nem olajos,

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

-nem tartalmazz fehér lisztet sem.

Ráadásul a máz rajta is teljesen cukormentes, édesítve is csak mézzel van – vagy akinek a méz sem fér bele: van mézes Flav Pow kalóriaszegény ízesítőpor is, vegánoknak és fogyózoknak!!!

Roppant hálás vagyok ennek a Peak Bundázó pornak, hiszen a mellett, hogy jobbnál-jobb diétás sós ételeket lehet belőle készíteni, 53% fehérjetartalommal bír és nagyon gazdagságos. Én már sok főételt készítettem belőle, közel 12 ebédre is elég lehet!

Köretként bátran ajánlom mellé a lassú felszívódású szénhidrát forrásokat pl: kuszkusz, basmati rizs, quinoa, barna rizs, rizstészta

Én japán Soba tésztával ettem, ami hajdinalisztből készül, feltunningolva zöldségekkel. Valami isteni!


Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A csirke
  • 500 gramm csirkemell filé
  • kókuszzsír
Bundához:
A mázhoz:
  • 100 gramm cukormentes sűrített paradicsompüré
  • 100 gramm cukormentes ketchup
  • fél teáskanál
  • 50 gramm méz
  • fél evőkanál 20%-os ecet
  • 100 ml víz
  • 80 gramm szezámmag
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A csirke
  • 500 gramm csirkemell filé
  • kókuszzsír
Bundához:
A mázhoz:
  • 100 gramm cukormentes sűrített paradicsompüré
  • 100 gramm cukormentes ketchup
  • fél teáskanál
  • 50 gramm méz
  • fél evőkanál 20%-os ecet
  • 100 ml víz
  • 80 gramm szezámmag
Elkészítés
  1. A csirkemellet kozkázd fel, a bundához mindent keverj el alaposan.
  2. A csirkemell kockákat alaposan forgasd át a bunda masszában.
  3. Ezután bő kókuszolajban süsd ki őket aranybarnára. Kb 5-5 percet sütöttem benne őket, közepes lángon. Ne aggódj, a csirkemell pikk-pakk megfő, így ha már jó piros a bunda, biztos a csirke is szaftosra sült benne.
  4. Ha kész, rakd ki külön tányérra és készítsd el a mázat: 100 ml vizet rakj fel főni, majd mikor már forr, add hozzá a többi hozzávalót. Főzd addig, amíg máz szerű állagot nem kapsz, tehát nem túl híg, hanem inkább krémesebb, sűrűbb állagút kapsz.
  5. Forgasd meg benne a bundázott husikat, hogy a máz minden részére rátapadjon. Ezután már tálalható is!

kínai csirke diétásan

kínai csirke cukormentesen diétásan

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.