Szinte nincs olyan ember a világon aki ne ismerné az isteni finom, kínai szezámmagos csirkét. Életmódváltásom előtt, rengetegszer ettem ilyet, pirított barna tésztával. Ám utána sokszor fordult elő, hogy fájt a hasam tőle. Ez annak volt köszönhető, hogy a kínai konyha számomra nagyon zsíros-olajos és ezt nem bírta a hasam.
Egy ideje letettem róla, pont emiatt, de most kipróbáltam Peak Fehérjedús és gluténmentes Bundázó porból elkészíteni itthon, hisz nagyon szeretem és eléggé régóta nem ettem ilyet.
Hát itt is a bizonyíték, hogy mennyire széles körben lehet ezt a Bundázó fehérjedús terméket használni – nem csak bundázni lehet belőle pl: rántott husit, zöldségeket, sajtokat hanem készíthetsz belőle:
- nokedlit
- tortillát
- pizzát
- tócsnit is!
A hagyományos szezámmagos csirkével szemben, így ez egyáltalán:
-nem olajos,
-nem tartalmazz fehér lisztet sem.
Ráadásul a máz rajta is teljesen cukormentes, édesítve is csak mézzel van – vagy akinek a méz sem fér bele: van mézes Flav Pow kalóriaszegény ízesítőpor is, vegánoknak és fogyózoknak!!!
Roppant hálás vagyok ennek a Peak Bundázó pornak, hiszen a mellett, hogy jobbnál-jobb diétás sós ételeket lehet belőle készíteni, 53% fehérjetartalommal bír és nagyon gazdagságos. Én már sok főételt készítettem belőle, közel 12 ebédre is elég lehet!
Köretként bátran ajánlom mellé a lassú felszívódású szénhidrát forrásokat pl: kuszkusz, basmati rizs, quinoa, barna rizs, rizstészta
Én japán Soba tésztával ettem, ami hajdinalisztből készül, feltunningolva zöldségekkel. Valami isteni!
Előkészítés | 40 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 500 gramm csirkemell filé
- kókuszzsír
- 80 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
- 1 db tojás
- fél evőkanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 120 ml víz
- 100 gramm cukormentes sűrített paradicsompüré
- 100 gramm cukormentes ketchup
- fél teáskanál só
- 50 gramm méz
- fél evőkanál 20%-os ecet
- 100 ml víz
- 80 gramm szezámmag
Hozzávalók
A csirke
Bundához:
A mázhoz:
|
- A csirkemellet kozkázd fel, a bundához mindent keverj el alaposan.
- A csirkemell kockákat alaposan forgasd át a bunda masszában.
- Ezután bő kókuszolajban süsd ki őket aranybarnára. Kb 5-5 percet sütöttem benne őket, közepes lángon. Ne aggódj, a csirkemell pikk-pakk megfő, így ha már jó piros a bunda, biztos a csirke is szaftosra sült benne.
- Ha kész, rakd ki külön tányérra és készítsd el a mázat: 100 ml vizet rakj fel főni, majd mikor már forr, add hozzá a többi hozzávalót. Főzd addig, amíg máz szerű állagot nem kapsz, tehát nem túl híg, hanem inkább krémesebb, sűrűbb állagút kapsz.
- Forgasd meg benne a bundázott husikat, hogy a máz minden részére rátapadjon. Ezután már tálalható is!