Peak-praktikák Húsvétra: életmód versus rögeszmés diéta?!
Na jó… az ünnepek és a diéta mindig ellentétes érzéseket generált bennünk… egyfelől vigyázni akarunk… akarnánk az alakunkra MI IS – pláne így a nyár közeledtével… másfelől… Na. Azért. Mégiscsak. Húsvét. Van.
A klasszikus kalács-hegyek, sonkatekercsek és a locsolókkal lezúzott pálinkák valóban nem fogják a lapos hasról kergetett vágyainkat elősegíteni…
…ugyanakkor az életmódváltás akkor lesz hatékony, ha nem vakon, ön-sanyargatva követjük a „nagy-elveket”… hanem kis kreativitással megoldjuk a helyzetet!
Ezért hoztunk Neked valamit!
Ami olyan mint a Húsvét! Van benne zöld, van benne tojás, van benne sonka… és szinte semmi szénhidrát!! Igen, minden ami egy (diétás) Húsvéti-gasztro-buliba illik!
Ráadásul! Annyira ötletes, egyszerű és nyálelválasztást beindítóan gusztusos, hogy nyugodtan elkészítheted a nagy vendég-seregnek! Neked nem fogja elrontani az alakod – bár a pálinkát se fogja olyan hatékonyan szívni :)) – úgyhogy a nem-diétázó-részlegnek kínálhatod kaláccsal, pogácsával!
Állj neki bátran és nyűgözd le vele a családot és a vendégeket!
> Peak-tipp! Ha már lenyűgözted a locsolókat az ebéddel… akkor tudod mi lesz a hab a tortán? A Peak nagyon krémes édes-sós Salty Nut bonbonja! Bizony! Legyél TE a locsolók kedvence, hogy nem alja-minőségű csoki-tojás-származékkal akarod kiszúrni a szemüket, hanem magas minőségű, durván finom, cukormentes csokival!!! Menőzz ezzel a „Peak-tojással!” 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 2 nagy szál póréhagyma
- 30 dkg füstölt sonka
- 6 db tojás
- 10 db zsírszegény reszelt sajt ami tud olvadni!
- ízlés szerint só, bors
Hozzávalók
|
- Mindkét póréhagyma oldalát felvágjuk 3-4 réteg vastagságban és lefejtjük.
- Alaposan megmossuk és feltesszük forrásban lévő vízbe 5 percre.
- Ezután leöblítjük hideg vízben és ha van átlátszó nyálkás réteg, azt lehúzzuk. A hagyma többi részét karikákra vágjuk illetve aprítjuk.
- A sonkából vágunk 2 szeletet (kb. 3 mm vastagra), a többit felkockázzuk.
- A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük ízlésünk szerint, majd hozzákeverjük a felkockázott sonkát és a reszelt sajtot!
- Egy 10 x 25cm - es püspökkenyér formába sorakoztatjuk a póré leveleit úgy, hogy 1-2 mm-t fedjék egymást és a formán minden oldalon túllógjanak!
- Az aljára - a levelekre - helyezzük a szeletelt sonkákat, ráöntjük a tojásos – sonkás - sajtos masszát és végül ráhajtogatjuk a kilógó leveleket. Ha soknak érezzük az átfedéseket (vagyis túl vastagnak) nyugodtan vágjunk le belőle ollóval. De ha úgy tetszik, lehet olyan formában is kivitelezni, hogy ráhajtás nélkül, csak a tojás "szintje” felett visszavágni.
- 160 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütjük - és ha megszilárdult a massza, akkor kész.
- Teljesen hagyjuk kihűlni! Ha ez megtörtént, akkor vágjuk óvatosan körbe a formában és borítsuk ki. Ha kihűlt, akkor gyönyörűen szeletelhető!