-+=
Olvasási idő: 3 perc

Az egyik legfelkapottabb receptek közé tartozik a tiramisu… és ÉN MINDIG KIVAGYOK, mert annyira lebutítják ezt a vérbeli olasz krémes finomságot hogy EGYÁLTALÁN NEM hasonlít az igazira. Pedig az IGAZI tiramisunál nincs is fenségesebb recept – jaaaa, és hát baromira nem bonyolultabb idő elkészíteni, mint az „összedobottat.”

Ezt a receptet a cukrászsuliban tanultam. A titka a főzött tojáskrém – ami NEM okoz szalmonellát, mert hőkezelt. Ellenben mesésen krémes állagot ad, és ízt – na ettől lesz olyan a tiramisud, amitől mindenki elalél.

És megmondom még, hogyan tudod feldobni és diétásabbá tenni:

  • Mascarpone kell bele – de lehet kapni light verziót. Fele annyi kalória, és az ízértéke ugyanolyan masszív.
  • A babapiskótát csináld meg házilag. Nem kell formázni sem, a krém úgyis ápol és eltakar 🙂 Tökmindegy milyen lesz, de jobb mint a bolti! B terv, a Peak Mug Cake, én van hogy azt aprítottam bele!
  • A jó minőségű kávén se bukd el.Legyen finom a kávé!
  • Ami pedig a jó trükk: amaretto likőr… na az nem volt otthon, és nem is tartok, mert nem szeretem a túlcukrozott likőröket. Helyette viszont eszembe jutott: már miért is ne lehetne a Prosecco-s pezsgős krémet beletenni? Ez low carb krém, igazi prosecco-val és fehércsokival – ÜNNEPI és FENSÉGES. Amilyen egy IGAZI TIRAMISU!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Ez az: Isteni IGAZI PROSECCO-s pezsgőkrém (ez LIMITÁLT, ha elfogy, nem lesz!) ITT egy VIDEÓ is, amiben megnézheted az állagát – és itt BONBON tölteléknek is használtam!

Sőt – ilyen mesés desszertekkel lehet ám fogyni is, hiányérzet nélkül. Igen, pezsgőkrém diétában! Nem hiszed? Nézd meg a Peak GasztroWORKSHOPOM, amiben csak ilyen full extrás alakbarát finomságok vannak. DIÉTÁZZ MÁSKÉPP, desszertekkel! 🙂

 

 

Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A házi babapiskóta
A krémhez
A kávéhoz
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A házi babapiskóta
A krémhez
A kávéhoz
Elkészítés
  1. A babapiskótához verjük a tojás fehérjét kemény habbá - forgassuk bele a tojássárgát, végül több részletben a lisztet. Nyomózsákba töltve nyomjunk korongot vagy piskótát sütőlapra - és 170 fokon süssük 10-12 percig.
  2. A krémhez: a mascarponéhoz a Proseccot habverővel keverjük el. a tojásokat VÍZGŐZ felett főzzük "csípőre": ez azt jelenti, hogy tegyél fel egy edény vizet - ha forr a víz - rá egy másik tálba a tojásokat elkavarva, és folyamatosan keverd addig még el nem éri azt a hőfokot, amikor az ujjad beledugva csípi. (Ez kb 60 fok.) Ha ez megvan, vedd le és kihülésig kézi robotgéppel verd habbá. (Fogod látni, a folyós tojás kihabosodik, megnő a térfogata, és krém lesz. Ez kb 5-10 perc.)
  3. Keverd a tojásos részhez a mascarponét 4 részletben. Először robotgéppel, majd az utolsó 2 adagot spatulával. A zsír így nem fog kicsapódni.Legvégül a tejszínnel keverd el.
  4. A piskótákat mártsd a kávéba - csak 3 mp re elég.
  5. Rétegezd egy edénybe: piskóta-krém-kakaó.... ameddig van anyag! Egy éjszakára tedd hűtőbe!

Több videós DIÉTÁS recept, ITT!

diétás tiramisu

cukrász diétás tiramisu recept

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.