Az egyik legfelkapottabb receptek közé tartozik a tiramisu… és ÉN MINDIG KIVAGYOK, mert annyira lebutítják ezt a vérbeli olasz krémes finomságot hogy EGYÁLTALÁN NEM hasonlít az igazira. Pedig az IGAZI tiramisunál nincs is fenségesebb recept – jaaaa, és hát baromira nem bonyolultabb idő elkészíteni, mint az „összedobottat.”
Ezt a receptet a cukrászsuliban tanultam. A titka a főzött tojáskrém – ami NEM okoz szalmonellát, mert hőkezelt. Ellenben mesésen krémes állagot ad, és ízt – na ettől lesz olyan a tiramisud, amitől mindenki elalél.
És megmondom még, hogyan tudod feldobni és diétásabbá tenni:
- Mascarpone kell bele – de lehet kapni light verziót. Fele annyi kalória, és az ízértéke ugyanolyan masszív.
- A babapiskótát csináld meg házilag. Nem kell formázni sem, a krém úgyis ápol és eltakar 🙂 Tökmindegy milyen lesz, de jobb mint a bolti! B terv, a Peak Mug Cake, én van hogy azt aprítottam bele!
- A jó minőségű kávén se bukd el.Legyen finom a kávé!
- Ami pedig a jó trükk: amaretto likőr… na az nem volt otthon, és nem is tartok, mert nem szeretem a túlcukrozott likőröket. Helyette viszont eszembe jutott: már miért is ne lehetne a Prosecco-s pezsgős krémet beletenni? Ez low carb krém, igazi prosecco-val és fehércsokival – ÜNNEPI és FENSÉGES. Amilyen egy IGAZI TIRAMISU!
Ez az: Isteni IGAZI PROSECCO-s pezsgőkrém (ez LIMITÁLT, ha elfogy, nem lesz!) ITT egy VIDEÓ is, amiben megnézheted az állagát – és itt BONBON tölteléknek is használtam!
Sőt – ilyen mesés desszertekkel lehet ám fogyni is, hiányérzet nélkül. Igen, pezsgőkrém diétában! Nem hiszed? Nézd meg a Peak GasztroWORKSHOPOM, amiben csak ilyen full extrás alakbarát finomságok vannak. DIÉTÁZZ MÁSKÉPP, desszertekkel! 🙂
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
adag
|
- 3 db tojás
- 60 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 60 gramm eritrit
- 400 gramm light mascarpone
- 4 db tojás (L-es)
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 evőkanál Peak Prosecco Creamy Choco - Fehércsokis pezsgős krém, tejsavó fehérjével
- ízlés szerint édesítő
- 1 db Peak Slim Night Latte italpor, MCT-vel, koffeinmentesen opcionális - bármilyen finom kávé mehet
Hozzávalók
A házi babapiskóta
A krémhez
A kávéhoz
|
- A babapiskótához verjük a tojás fehérjét kemény habbá - forgassuk bele a tojássárgát, végül több részletben a lisztet. Nyomózsákba töltve nyomjunk korongot vagy piskótát sütőlapra - és 170 fokon süssük 10-12 percig.
- A krémhez: a mascarponéhoz a Proseccot habverővel keverjük el. a tojásokat VÍZGŐZ felett főzzük "csípőre": ez azt jelenti, hogy tegyél fel egy edény vizet - ha forr a víz - rá egy másik tálba a tojásokat elkavarva, és folyamatosan keverd addig még el nem éri azt a hőfokot, amikor az ujjad beledugva csípi. (Ez kb 60 fok.) Ha ez megvan, vedd le és kihülésig kézi robotgéppel verd habbá. (Fogod látni, a folyós tojás kihabosodik, megnő a térfogata, és krém lesz. Ez kb 5-10 perc.)
- Keverd a tojásos részhez a mascarponét 4 részletben. Először robotgéppel, majd az utolsó 2 adagot spatulával. A zsír így nem fog kicsapódni.Legvégül a tejszínnel keverd el.
- A piskótákat mártsd a kávéba - csak 3 mp re elég.
- Rétegezd egy edénybe: piskóta-krém-kakaó.... ameddig van anyag! Egy éjszakára tedd hűtőbe!