Hát eljött! A diétás zöldséges kenyerünk nemcsak NULLA fehérlisztet tartalmaz - de rostban és fehérjében is gazdag lesz. Így diétán innen és azon túl, akár magába, akár máshoz, akár mással is eheted! :)
Hát eljött! A diétás zöldséges kenyerünk nemcsak NULLA fehérlisztet tartalmaz - de rostban és fehérjében is gazdag lesz. Így diétán innen és azon túl, akár magába, akár máshoz, akár mással is eheted! :)
-+=
Olvasási idő:2perc
“Olyanok voltunk egymásnak mint borsó….meg a héja.” Szólt a klasszikussá vált idézet a Tom Hanks filmben…
Itt pedig nálunk a borsó válik eggyé a legjobb társasággal: a baconnel, a sajttal, a paradicsommal no és a többiekkel. Végül kenyér formát ölt és önmagában vagy salátával is kedvenceddé válik.
Kenyér önmagában??? DIÉTÁBAN?!
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
A kenyér ugye minden diétázó szeretett-gyűlölt (rém)álma… hiszen a magas szénhidrátban tocsogó, csöppent sem inzulinbarát kedvenc hamar tiltólistás lesz, ha étrendet váltunk. Hiányát nehezen pótoljuk, hiszen a száraz pufirizs, abonett és társai KÖZEL SEM hozzák vissza az élményt.
DE! A mi fitt zöldséges kenyerünk nemcsak NULLA fehérlisztet tartalmaz – de még a semleges vega proteinnek, és a zöldségnek köszönhetően rostban és fehérjében is gazdag lesz. Így diétán innen és azon túl, akár magába, akár máshoz, akár mással is eheted! 🙂
Tápanyagadatok
Borsó kenyér
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 121Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8g12%
Szénhidrát 8,7g3%
Fehérje 8g16%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A borsót feltesszük főni sós forrásban lévő vízbe, 5 percre - majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A bacont és a paradicsomot kis kockákra vágjuk.
180 fokra előmelegítjük a sütőt és kibélelünk egy őzgerinc vagy püspökkenyér formát sütőpapírral.
A kókuszzsírt megolvasszuk, hozzáütjük a tojásokat, felverjük, és folyamatos keveréssel hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, bacont, paradicsomot, egy csipet sót, zöldborsót és a reszelt sajtot.
Alaposan összekeverjük, és a formába simítjuk.
30 perc alatt megsütjük.
Amikor kivesszük a sütőből habozni fog a teteje. Teljesen normális jelenség a bacon miatt. Pár perc alatt eltűnik.
Hagyjuk 2 órát legalább és a formából kiszedve szeletelhető.
Kisuczky Attila vagyok, és szenvedélyes. Igen, tényleg az, a gasztronómia iránt. Annó 2015 ben eldöntöttem, hogy megtanulok hetente legalább egy új ételt készíteni, hogy legyen egy alap repertoárom, amivel tudok kedveskedni az akkori barátnőmnek, magamnak vagy bárkinek, aki nekem fontos. A döntést tettek követték, így 2016 elején, heti egy receptből 2 aztán ha szabadidő engedte 3 is lett. Alapszabály volt nálam, hogy mindig új étel legyen. 2016 év végén elterveztem, hogy életmódot váltok, lefogyok, formálódok és a szenvedélyemmé vált sütést-főzést már csak egészségesalapanyagokkal folytatom. Nagyon belemélyedten a témába és mára 200 feletti elkészült, kipróbált recepttel és 40 kg mínusszal folytatom. Az elmúlt egy évben az egészséges táplálkozás mellett életem része lett a sport, hetente 3-4 alkalommal, és ezen belül a legnagyobb szerelem a futás lett, amit októberben kezdtem, heti egy alkalommal. Először 6 km sikerült, karácsonyra 10 km és január végére a félmaratoni 21 km táv is, amit azóta több alkalommal lefutottam és mindig emelem a távokat. Tavalyi évben létrehoztam a Kisucook facebook oldalt, ami mára 1200 feletti követővel rendelkezik. Receptjeimet mindig fázisfotókkal látom el, gyakran készítek hozzá receptkártyát, bevásárlólistát, újabban kiszámolt makrókkal.