Fahéjas fehércsokis csigák – FULL DIÉTÁSAN!
Muszáj volt tesztelnem azt a bizonyos TÚRÓ ALAPÚ csigacsoda tésztát, amivel már tudjafranc mióta szemezek… és mivel befutott a Peak LEGÚJABB cukormentes krémessége a BLONDIE fehércsokikrém, hát azonnal teszteltem mind a kettőt.
Ez a Blondie krém amúgy PONT OLYAN MINT A KINDERCSOKI!! Igen, mintha a világ legjobb csokiját egy cukormentes krémbe tennénk. Aki kinder-fan, na annak ez alapdarab, komolyan!
És ugye ha túró van benne, már rossz nem lehet – mivel legalább a tápértéke fain – de biztosra mentem, és a tönkölyliszt egy részét is fehérjeporral helyettesítettem 🙂 Szóval nemcsak csecse, de diétás cukormentes csiguszok is ők, akik itt tolonganak a kegyeitekért!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 250 gramm túró
- 75 gramm por állagú édesítő
- 200 gramm tönkölyliszt (100 g teljes kiőrlésű tönkölyiszt, 100 g sima fehér tönkölyliszt
- 50 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fahéjas csiga íz 500g de a zserbős, somlóis is iszonyat jó lehet bele - plusz diós ízt fog adni!!!
- fél csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 25 gramm kókuszolaj
- 30 ml tej
- csipet só
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 350 ml tej és édesítő
- fahéj
- eritrit
- 3 evőkanál Peak Blondie Protein Cream fehérjés fehércsoki krém
- 200 ml Skyr joghurt (pici vízzel)
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
A kenéshez
|
- Elkeverjük a túrót, a csipet sóval, tojással, tejjel.
- Összekeverjük a liszteket és a sütőport majd a felolvasztott vajjal együtt apránként a túrós keverékhez adagoljuk.
- Addig gyúrjuk míg kellően lágy és rugalmas tésztát kapunk, ami nem tapad a kezünkre de nem is morzsolódik.
- Ha elértük a tökéletes állagot, 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát. Addig megfőzzük a pudingot.
- A pihentetés után lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (körülbelül 30x50 cm-esre) és megkenjük a pudingos krémmel, majd megszórjuk fahéjjal és eritrittel.
- Az egyik rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük, ezután tetszőleges szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz mert a sütőben még kelni fognak.
- 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük alsó-felső sütéssel. (Én 15 percig sütöttem als-felső, és 5 perc légkeverést rátoltam a végére.)
- A csigákat Skyr joghurtban elkevert fehércsoki krémmel kenjük le - lehet önmagában is fehércsokizni, de szerintem így nem tömény - és még diétásabb!